Мароканското правителство обяви поредица от нови ограничителни мерки, които ще

...
Мароканското правителство обяви поредица от нови ограничителни мерки, които ще
Коментари Харесай

Поредица от нови ограничителни мерки в Мароко заради коронавируса

Мароканското държавно управление разгласи поредност от нови ограничаващи ограничения , които ще влязат в действие от 23-ти юли, за битка с разпространяването на, оповестява ТАСС. Както се отбелязва в изказването на кабинета на министрите, решението на управляващите се основава на рекомендациите на Научно-техническия комитет, поради забележителното нарастване на броя на записаните през последните дни инфекции и смъртни случаи.

Налага се национална възбрана за нощни пътувания сред 23:00 ч. и 04:30 ч. Изключение ще бъде направено за лица, работещи в жизненоважни браншове и сфери на активност, както и за лица с неотложни здравословни проблеми. За да пътуват сред префектури и провинции, жителите ще би трябвало да показват документ за имунизация или особено позволение за пътешестване от управляващите. Купоните и сватбите са неразрешени и единствено 10 души могат да вземат участие в заравяне.
 Каква е същинската причина за спора сред Испания и Мароко? Каква е същинската причина за спора сред Испания и Мароко?
В средата на май испанският екслав в Северна Африка Сеута се сблъсква с невиждан приток на незаконни имигранти от Африка - към...

Според изказването на държавното управление, кафенета и заведения за хранене, превоз и публични басейни би трябвало да работят единствено на 50% от общия потенциал. Срещи и събития навън могат да участват до 50 души. Ако този брой е надвишен, би трябвало да е получено позволение от локалните управляващи. " Опасността от разпространяване на пандемия към момента продължава, изключително след появяването на нови варианти ковид в кралството. Настоящата обстановка изисква прецизно съблюдаване на всички държавни разпореждания и всички превантивни ограничения, подхванати от здравните управляващи, в това число физическа отдалеченост, хигиенични правила и наложително носене на маска, с цел да се запазят значими достижения на Мароко в битката против пандемията “, акцентира Кабинетът на министрите.

По-рано мароканското държавно управление още веднъж удължи санитарното изключително състояние, въведено на 20.03.20 година, с цел да се опълчи на разпространяването на ковид. То ще важи до 10-ти август. На 28-ми януари крал Мохамед VI започва национална акция за имунизиране на популацията против ковид. В сходство с инструкциите на монарха, имунизацията е безвъзмездна за всички жители , както и за чужденците, непрекъснато пребиваващи в страната. Това ще засегне 80% от популацията на Мароко (около 30 000 000 души). Към днешна дата в кралството са имунизирани над 11,41 милиона души, като над 9,69 милиона от тях са получили двата съставния елемент на имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР