Марко Одермат спечели последния Супер-Г в Световната купа по ски

...
Марко Одермат спечели последния Супер-Г в Световната купа по ски
Коментари Харесай

Одермат се доближи до рекорда по точки в Световната купа по ски

Марко Одермат завоюва последния Супер-Г в Световната купа по ски алпийски дисциплини във финалите в Солдеу (Андора). Швейцарецът, който към този момент си обезпечи както Големия бистър глобус, по този начин и дребния в дисциплината, се приближи до върха за най-вече точки при мъжете в един сезон. Одермат към този момент има 1942 точки и е единствено на 58 от върховото достижение на Херман Майер (Австрия) от сезон 1999/00. Одермат ще усъвършенства върха, в случай че приключи в топ 3 на гигантския слалом в събота. Той е бил на подиума във всички 8 надпревари в дисциплината през сезона досега.

" Постигнах всичко, което желаех през този сезон, тъй че ще чествам. Ще нападам с всичко, което ми е останало. Ако стигна до върха, ужасно. Ако не, не дължа пояснение на никого ", сподели Одермат.

Вечният връх по точки в Световната купа е на Тина Мазе. Словенката събра 2414 точки преди 10 години.

Одермат реализира шестата си победа в Супер-Г, като изпревари с 0.29 секунди австриеца Марко Шварц и с 0.71 норвежеца Александър Омод Килде.

При дамите Лара Гут-Бехрами (Швейцария) стигна до триумфа в Супер-Г и завоюва дребния глобус в дисциплината. Тя изпревари в класирането Елена Куртони от Италия, която приключи едвам 10-а.

" Исках да карам по този начин, че да не скърбя за нищо. Понякога това е най-хубавият метод - просто спираш да мислиш. Не се концентрирах върху линиите, пробвах просто да бъда бърза ", сподели Гут-Бехрами.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР