Марката за кожени облекла Edwards-Lowell Furs започва 2023 г. с

...
Марката за кожени облекла Edwards-Lowell Furs започва 2023 г. с
Коментари Харесай

„Мафиотски съпруги“: TikTok тенденция връща кожените палта в играта

Марката за кожени дрехи Edwards-Lowell Furs стартира 2023 година с много отрицателни упования.

Заради възбраната за продажба на кожи, която влиза в действие в Калифорния предишния януари, тя трансферира активността си от продажба на кожи единствено към тяхното предпазване.

Освен това намаляващите продажби – с към 50% на годишна база, я принуждават да продаде постройката, където се обитава лъскавата й централа в Бевърли Хилс.

Когато винтидж шикът срещне нейно величество кожата

Точно тогава обаче, притежателят Пол Мацумото се свърза с Натали Блумингдейл, създател и основен изпълнителен шеф на електронния магазин за винтидж артикули The Sil.

Двамата сплотяват напъните си и провеждат онлайн търг за използвани палта от Edwards-Lowell Furs' в Instagram профила на The Sil, споделя историята CNN.

" Продадохме първата партида палта за броени минути ", споделя Блумингдейл. Сега двамата провеждат разпродажби три пъти месечно и Мацумото е безапелационен, че това е вдъхнало нов живот на бизнеса му.

2024 година може да донесе още по-голямо търсене заради детонацията на стила " мафиотска брачна половинка " в TikTok.

Характерни за него са скотски щампи, тежки златни бижута, лъскави кожени панталони, съвършено прибрана коса и наложително – солидното кожено палто, а наклонността към този момент е събрала над 160 милиона гледания в платформата.

Появата ѝ се дължи на няколко фактора – 25-ата годишнина на мафиотския шлагер на HBO " Семейство Сопрано ", настъпването на по-студена зима през януари и февруари, и възходящия интерес към кожите измежду по-младите консуматори.

Това е неочакван поврат спрямо преди няколко години, когато изглеждаше, че бизнесът с кожени произведения е в неукротим крах.

От края на 2010 година насам марки и търговци на дребно, измежду които Canada Goose, Gucci, Net-a-Porter, Versace, Prada, Neiman Marcus и Michael Kors, оповестиха желанието си да се откажат от кожените артикули.

През 2021 година Израел стана първата страна в света, която вкара възбрана за продажба на нови кожи, а Италия и Норвегия оповестиха, че ще спрат развъждането на животни за кожи.

През 2021 година основният изпълнителен шеф на Kering Франсоа-Анри Пино съобщи, че кожата " няма място в лукса ".

Само три години по-късно настроенията радикално се трансформират, а естетиката на " mob wife " покачва осведомеността за материала измежду новото потомство консуматори.

Сега обаче, има една забележителна разлика.

От вайръл славата на кожата се възползват търговците на дребно на втора ръка и бърза мода, стартъпите за различни материали и марките с качествени оферти от изкуствена кожа.

" Съпруги на мафията "

В TikTok славата на стилните трендове нормално е бърза и мимолетна, а " мафиотските съпруги " не вършат изключение. Макар че седмичните търсения са нарастнали с 21,3% на годишна база, платформата за разбор на данни и търговия на дребно Trendalytics чака тази мода да бъде краткотрайна, едвам към шест месеца.

" Изглежда, че се намираме в безконечен цикъл на носталгия по трендове, които се коренят в субкултури, полезности и подтекст. Днес те са безусловно тоалети, които хората обличат и смъкват за един ден ", споделя Манди Лий, анализатор на трендове и прогнозист.

Предвиждането и подготовката за тези вайръл моменти може да се окаже предизвикателство за марки, които към момента нямат съответните продукти и защото непостоянните консуматори нямат самообладание да яхнат вълната, продажбата на артикули по модела на предварителните поръчки няма да проработи, изяснява Лий.

Марките, които са на точното място в точното време, могат да чакат дивиденти.

В случая с наклонността " съпруги на мафията ", защото доста първокласни марки се отхвърлиха от кожите, е по-вероятно да се възползват търговците на бърза мода или на всеобщия пазар.

Якето от изкуствена кожа на Zara се обрисува като един от водещите артикули, възползвали се от наклонността, като търсенето и общественият интерес към него и към сходни артикули означават растеж от 212,7% спрямо предходната година, открива Trendalytics.

" Въпреки че в миналото кожата е била синоним на разкош, марките за бърза мода са добре позиционирани в този миг като подобаваща опция ", споделя Кайла Марси, старши анализатор на търговията на дребно в Edited analytics.

За тези, които желаят добра договорка, винтиджът дава  много благоприятни условия.

В TikTok потребителите предизвикват закупуването на кожи втора ръка вместо нови, което прави този вайръл миг основен за продавачите на винтидж кожи като The Sil или даже The RealReal.

" Продажбите се усилиха ", споделя притежателят на Edwards-Lowell Furs  Мацумото. " Никога до момента не сме продавали толкоз доста облекла втора ръка ".

Бъдещето на кожата

Тенденцията " съпруги на мафията " може да се окаже краткотрайна, само че апетитът за кожа или сходни на нея материали евентуално ще продължи.

Въпреки това, до момента в който известността се трансформира, полезностите на потребителите, свързани с устойчивостта, значително са устойчиви, което основава опция за стартъпи за материали от последващо потомство като BioFluff, марка за кожена материя на растителна основа и Spiber, японска биотехнологична компания, която употребява варени протеинови нишки за основаване на други възможности на кожата посредством развой, сходен на варенето на бира. През идващите месеци тя ще си партнира с редица марки за създаване на персонализирани кожени артикули.

" Външният тип и чувството за кожа са вероятни без свирепост ", твърди Кали Клейтън, началник на отдела за връзки с световните клиенти в Spiber.

Въпреки това, бранителите на правата на животните не са удовлетворени от възраждането на материала, потвърждавайки, че даже и да е получен по резистентен метод - да вземем за пример посредством растителни средства, излагането на показ на кожата неизбежно ще подтиква търсенето на същинска такава.

Пи Джей Смит от Humane Society of the United States се надява, че законодателството, въведено през последните няколко години, ще бъде задоволително мощно, с цел да ограничи търсенето.

" Вече виждаме края на тунела, кожената промишленост умира с помощта на политики като възбраната на кожите ", споделя Смит в изявление за Business of Fashion на CNN. " Подобни трендове биха могли да доведат до по-високи първоначални продажби, само че това няма да е задоволително, с цел да се обърне траекторията на промишлеността ", безапелационен е той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР