Марката Volkswagen ще спре да продава автомобили с ДВГ в

...
Марката Volkswagen ще спре да продава автомобили с ДВГ в
Коментари Харесай

Volkswagen ще продава само електромобили в Европа от 2033 г.

Марката Volkswagen ще спре да продава коли с ДВГ в Европа през 2033 година, разгласи шефът й Томас Шефер.

Марката ще стартира 10 нови електрически модела до 2026 година, в това число базов модел, който производителят желае да го продава за под 25 000 евро, разгласи Шефер.

Този базов електрически автомобил ще се предлага в два разновидността – хечбек и кросоувър, сподели той. Очаква се колите да носят емблемите ID1 и ID2.

Шефър разгласи още, че VW ще изтегли напред фейслифта на ID3 за следващата година, първият от новото потомство модели в фамилията ID. Моделът ще направи „ важен и видим скок напред във връзка с качество, материали и непоклатимост на системата. ”

VW работи интензивно и по кросоувър версия на ID3, сподели шефът.

Продължаващите към момента софтуерни проблеми при електрическите модели на марката способстваха за освобождението на досегашния началник на VW Group Херберт Дийс, който бе заместен от Оливер Блуме на 1 септември.

Шефер съобщи, че VW ще промени своя индустриален фокус от съсредоточаване върху един модел на цех към " платформено мислене ”, употребявайки същия базов дизайн за разнообразни модели, с цел да се реализира спестовност от мащаба.

Повече по тематиката четете на новия уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР