Марката Ora за елмобили на концерна Great Wall, набляга на котките“,

...
Марката Ora за елмобили на концерна Great Wall,
набляга на котките“,
Коментари Харесай

Ora представи моделната си линия Котки в стил ретро и електрически кросовър

Марката Ora за елмобили на концерна Great Wall, набляга на „ котките “, което се видя първо от създаването Conceptcat, разсекретена преди премиерата на реалната кола в автомобилното изложение в Шанхай, наречена Lightning Cat. А компания на светкавичната котка на изложението направиха автомобил в ретро жанр, който се оказа с име „ пънк котка “ и всъдехода Big Cat.

Докато Lightning Cat се стреми повече към имитация на 911 Porsche, Punk очевидно е вдъхновена от класическия VW Beetle. И още нещо – в името на моделите е скрита и друга символика - с „ котките “ несъмнено се търси вниманието на дамската част от любителите на коли, до момента в който за това на мъжката е предопределена друга фамилия – Tank /куче/.

Кръгла оптика, обилие от хром - това е не единствено отпратка към 60-те години, само че и опит за пресъздаване на приказка. Представители на компанията сравняват проекта с каретата на Пепеляшка, която не се трансформира назад в тиква, когато часовникът удари дванадесет. За да се изясни дефинитивно, че марката Ora е официално ориентирана към женска публика. Фирмата не даде механически данни за прототипа, само че китайските медии пишат, че още през четвъртото тримесечие "котката-пънк " ще стане серийна.

Предполагаемото роднинство с "добрата котка " (Ora Good Cat) може да даде на колата двигател с мощ 105 кВт (143 к.с., 210 Нм) и пробег над 500 км (NEDC) с едно зареждане. Но марката описа за по-нататъшен напредък в пълнежа на "котки ". Сред обещаващите разработки се споменават нови пожаробезопасни акумулатори без кобалт, със стабилен характерен потенциал от 265 Втч / кг и зареждане от 20% до 80% за девет минути.

Цялостният дизайн на кабината, особено закръгленото нареждане и двуцветният волан с полу-пръстен сигнал, припомнят на петдесетте и шейсетте години, но огромният таблет в центъра ни връща в 21-ви век.

Също по този начин новите "котки " ще получат автопилота AI-Feed, "който разбира най-добре дамите ", с мощен чип Qualcomm, интелигентен помощник, който използва невронни мрежови технологии, с цел да се адаптира към потребностите на потребителя, включително установяване на настроението чрез изражение на лицето, спомняйки си „ реакцията на полени напролет “ и давайки рекомендации освен за шофиране, но и за здраве. Той ще следи пулса и телесната температура, ще помогне да се уговори среща с лекаря. Асистентът ще комуникира и със системата „ образован дом “, позволявайки от колата да се започва климатика или бойлера.

Марката Ora акцентира по всевъзможен начин фокуса си върху дамите. Както е замислено от разработчиците, бъдещите "котки " ще им кажат по какъв начин да се приготвят за посещението на гостите, в случай че домакинята се умори, те ще включат обичаната й музика и ще сменят настройката на седалката. А обичайното огледало за грим в колата от Ora ще получи „ лампа за запълване с пръстен “ (тази находка се нарича „ огледало на принцесата “). Марката е активна и отвън автомобилната тематика, популяризирайки спорта и модата. Ora наскоро пусна вода с хиалуронова киселина за кожата с Hankou.

"Голямата котка ", Ora Big Cat, е клонинг на компактния SUV Wey Macchiato по тяло и интериор (марката Wey, сходно на Ora, принадлежи на концерна Great Wall). Но ако Macchiato е чисто хибриден, то Голямата котка е електрическа кола. Естествено, тук се използва същата модулна платформа Lemon, както в няколко от последните автомобили на концерна. Само вместо мотора с вътрешно горене има два електродвигателя (по един на ос). Все още няма оповестени характерности, само че колата в изложбата има 14-инчов централен екран и head-up екран.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР