Марката BYD не е позната у нас, но всъщност тя е

...
Марката BYD не е позната у нас, но всъщност
тя е
Коментари Харесай

Китайски кросовър хибрид прави упражнението 0-100 за 4,5 секунди - видео

Марката BYD не е позната у нас, само че всъщност тя е първата китайска почнала с електромобилите още надалеч преди сегашния взрив в тяхната област. Преди шест години марката стартира интензивно да налага електромобила си BYD e6 и да подготвя почвата за стартирането на пазара на други електрически и хибридни модели.

В момента BYD интензивно продава електротранспорт в разнообразни европейски страни, а най-новото му предложение е хибридният кросовър BYD Tang към този момент във второто си потомство. Над дизайна на колата е работил Волфганг Егер, бивш шеф-дизайнер на Alfa Romeo и Audi. Според него новият модел дава визия за стилистиката на всички следващи предложения на марката.

В BYD самоуверено считат, че новият Tang ще е достойна конкуренция на Lexus RX. Явно не е изхвърляне откакто се видят екстериора и интериора на колата. Машината не е само ефектна, само че и ефикасна. Има хибриден силов елемент с обща мощ 505 к.с., което й разрешава да се форсира от място до 100 км/ч за четири и половина секунди! Не по-малко значимо в тази ситуация е че става дума за зареждаем хибрид, който може да измине само на ток към 80 км.



Салонът наподобява също добре, приборното табло се господства от в действителност гигантски сензорен екран от който се управляват всички вероятни функционалности – от настройката на музикалната уредаба до избор на камера. И дребна детайлност – екранът може да се завърта на 90 градуса!

Цената BYD Tang модел 2019-а към този момент не се съобщава, само че има информация че ще е от порядъка на 50-60 000 $. Изглежда доста за автомобил от поднебесната империя, но специално този не “мирише ” на китайски...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР