Марк Зукърбърг падна с три места в класацията на богаташитеОснователят

...
Марк Зукърбърг падна с три места в класацията на богаташитеОснователят
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг падна с три места в класацията на богаташите
О

Марк Зукърбърг падна с три места в класацията на богаташите
Основателят и началник на американската компания „ Facebook “ Марк Зукърбърг падна от трето на шесто място в класацията на най-богатите хора в света съгласно организация „ Блумбърг “.

Личното положение на Зукърбърг понижа с близо 16 милиарда американски $ единствено за няколко часа през вчерашния ден - от 86,5 на 70,6 милиарда $.

В момента той заема шестото място, директно след създателя на веригата магазини за облекла „ Зара “ Амансио Ортега Гаона (73,4 милиарда долара) и пред мексиканеца Карлос Слим (62 милиарда долара).

Акциите на „ Facebook “ се сринаха в четвъртък съвсем с 19% до 176,26 $ за дял. По този метод пазарната капитализация на компанията се намали със 119,4 милиарда $, което е най-големият спад за една сесия до момента в историята.

Причините за този рекорден срив са свързани с финансовия доклад за второто тримесечие на 2018 година. През отчетния интервал приходите на компанията са се повишили с съвсем 42% до 13,23 милиарда $. Резултатът обаче е под упованията на анализаторите. Допълнителни терзания измежду вложителите породиха прогнозите, съгласно които темпът на напредък на приходите в бъдеще ще се забавя. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР