Марк Хърд ръководеше компанията от 2014 г. съвместно със Сафра

...
Марк Хърд ръководеше компанията от 2014 г. съвместно със Сафра
Коментари Харесай

Почина единият от двамата главни мениджъри на Oracle

Марк Хърд ръководеше компанията от 2014 година взаимно със Сафра Кац

Под управлението на Марк Хърд (на снимката) и Сафра Кац акциите на Oracle нарастнаха с 37% от 2014 година насам (снимка: Oracle)

На 62-годишна възраст в петък умря изпълнителният шеф на Oracle Марк Хърд. Компанията удостовери гибелта на своя водач, макар че не посочи от какво е породена.

Хърд евентуално е умрял в резултат на болест, заради която предишния месец беше заставен да вземе отпуск. Основателят и ръководител на съвета на шефовете на Oracle Лари Елисън е съобщил в имейл до чиновниците, че Марк е умрял рано сутринта в петък, съобщи CNBC.

По думите на Елисън, компанията е изгубила острия разум на Хърд и рядката му дарба бързо да проучва и взема решение проблеми.
още по тематиката
Марк Хърд застана отпред на Oracle през 2014 година дружно със Сафра Кац. В началото сходно разделяне на една позиция провокира песимизъм измежду анализаторите, само че от този момент акциите на компанията нарастнаха с 37%.

Между 2005 и 2010 година Марк Хърд беше основен изпълнителен шеф на Hewlett-Packard. И макар че под негово управление скъпите бумаги на компанията съвсем удвоиха цената си, мандатът на Хърд като CEO на HP беше съпроводен от редица кавги.

През 2006 година членовете на борда на шефовете предизвикаха вътрешно следствие, заради приключване в медиите на поверителна информация, а през 2010 година Хърд бе заставен да напусне HP на фона на съмнения за полов тормоз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР