Марк-Андреа Хюслер е неочакваният шампион в седмото издание на Откритото

...
Марк-Андреа Хюслер е неочакваният шампион в седмото издание на Откритото
Коментари Харесай

Изненадващо! Швейцарец триумфира на Sofia Open

Марк-Андреа Хюслер е непредвиденият първенец в седмото издание на Откритото състезание на София по тенис - единствения български шампионат в календара на професионалната асоциация (АТР). 26-годишният швейцарец победи в конкуренцията от категория " АТР 250 " на корав корт в столичната зала " Арена Армеец ", побеждавайки във финала любимеца Холгер Руне с 6:4, 7:6 (8).

19-годишният датчанин се трансформира в любим на публиката, елиминирайки на 1/2-финалите носителя на купата от последните два сезона Яник Синер. Скандинавецът беше бурно приветстван от по-голямата част от към 6000 фенове по трибуните, които в последна сметка трябваше да преглътнат триумфа на неговия конкурент.

За Хюслер това беше дебютно присъединяване във край на шампионат от професионалния тур и надлежно първа извоювана купа. Руне пък не съумя да завоюва втори трофей при мъжете, откакто през април ликува на клей в Мюнхен.

" Най-напред би трябвало да поздравя Холгер. Не е елементарно да се играе против теб и съм сигурен, че ти ще спечелиш доста шампионати в бъдеще - обърна се новият първенец към своя конкурент. - За мен цялото това прекарване е като някаква приказка. Исках просто да печеля няколко мача, а в този момент заставам тук с купата. Благодаря на всички! На моя екип, на родителите ми, на моята другарка. Нямам самообладание да пристигна идващият шампионат в София. "

Загубилият Руне също насочи похвали към противника си, заявявайки:

" Поздравления към Марк-Андреа. Не е елементарно да го кажа, само че през днешния ден той беше по-силен от мен и справедливо завоюва купата. Благодаря на всички за прелестната седмица. "

Купата на спечелилия връчи служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. По време на церемонията тя поздрави и двамата тенисисти:

" Беше голяма привилегия тази седмица да бъдем домакини на подобен шампионат. Благодаря на всички, които способстваха за това събитие. За мен е голяма чест да връча купата на нашия първенец. Поздравления и за двамата финалисти за играта довечера и от самото начало. Надявам се да бъдем дружно и следващата година. "

Марк-Андреа Хюслер се причисли към компанията на други петима тенисисти, печелили купата на " София Оупън ". В нея влизат Роберто Баутиста Агут (2016), Григор Димитров (2017), Мирза Башич (2018), Даниил Медведев (2019) и Яник Синер (2020, 2021).

НА ДВОЙКИ

Бразилецът Рафаел Матош и испанецът Давид Вега Ернандес завоюваха купата при двойките на " София Оупън ". Поставените под №2 в схемата победиха във финала германците Фабиан Фалерт и Оскар Оте след поврат с шампионски тайбрек - 3:6, 7:5 (10-8) за 1:37 ч. игра.

По пътя си в " Арена Армеец " Матош и Ернандес отстраниха участващия с " уайлд кард " български тандем Янаки Милев и Пьотр Нестеров, надигравайки ги на 1/4-финалите с 6:4, 6:4.

" Благодаря на Давид, че бяхме дует в следващ шампионат - показа бразилецът в ТВ интервюто  на корта. - Поздравления за Оскар и Фабиан, направихте страхотна седмица и стигнахте до първия си край. Благодарности на целия шампионат, седмицата беше страхотна за нас. Надявам се, че следващата година отново ще дойдем тук. "

Матош и Ернандес станаха седмите разнообразни първенци на двойки в историята на софийския шампионат от категория " АТР 250 ". Досега носители на купата бяха ставали два пъти нидерландци - Уесли Колхоф/Матве Миделкоп (2016) и Робин Хаазе/Матве Миделкоп (2018), два пъти британци - Джейми Мъри/Нийл Скупски (2020) и Джони О`Мара/Кен Скупски (2021), един път сърби - Виктор Троицки/Ненад Зимонич (2017), и един път хърватин и австриец - Никола Мектич/Юрген Мелцер (2019).

Източник: " Сега "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР