Мариян Попов ли ще диктува в хазарта като председател на

...
Мариян Попов ли ще диктува в хазарта като председател на
Коментари Харесай

Браншът настръхна срещу Мариян Попов в хазарта


Мариян Попов ли ще диктува в хазарта като ръководител на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)?. Този въпрос си задават с терзание от сектора. Според тях длъжността ръководител на ДКХ по закон изисква високи морални и нравствени качества, както и професионализъм, написа kmeta.bg.

Веднага след назначението, Мариян Попов злоупотребява с поста си, разкриват още осведомени. Той повежда борба в отбрана на игрална зала Сезам, намираща се на Петте кьошета в София, за което получава колосална сума. За игралната зала има подаден сигнал, че и липсва разстояние 300 м. от 20-о Основно учебно заведение "Тодор Минков ". Игралната зала няма нужното разстояние, само че Попов против допълнитена месечна крупна сума от оборота й, поема ангажимент да не я затваря и да не лишава лиценза й за образуване на
хазартни игри, настояват от сектора.

По думите на хората в хазартния бранш Мариян Попов продължава да злоупотребява със служебното си състояние, провеждайки срещи с уредници на
хазартни игри от Бургаския район, с цел да ги рекетира с такса "спокойствие ". Срещу 1000 лева на месец от игрална зала Попов урежда безпроблемни инспекции на отчитащите се зали, споделят под сурдинка от сектора.

Преди да поеме ръководството на ДКХ, Мариян Попов дълги години е основен секретар в същата конструкция. През 2015 година организира абсурден конкурс за разпределението на сумата от 2 000 000,00 лева Сумата е събрана за финансиране на планове на юридически лица с нестопанска цел (НПО), избрани за реализиране на общественополезна активност, за действия за обществено отговорно държание от парични вноски регламентирани в чл.10А от Закона за
хазарта.

Със Заповед № З-305/05.01.2015 година Мариян Попов е избран за началник на комисията по оценяването и подборът на плановите оферти. От Попов зависи избора на печеливши Неправителствени организации, сред които ще се разпредели сумата от 2 000 000,00 лева Мариян Попов основава четири Неправителствени организации, които в следствие да предложи за финансиране:

- Инвестиции и запаси за индивида

- Център за предварителна защита от нездравословни привички

- Младежите с лице към Европа

- Заеми мястото си в Европа

От информацията за тези сдружения от Централния указател на юридическите лица с нестопанска цел при Министерството на правораздаването (ЦРЮЛНЦ) и от фирмените им каузи в Софийски градски съд излиза наяве, че са на лица от ромски генезис, регистрирани са в последният миг и нямат никакви знания в региона на
хазарта. Регистрирането в последния миг демонстрира, че са основани особено за състезанието, а със собствеността на лица от ромски генезис се прикрива действителният им притежател, споделят възмутени хора от сектора.

На 11.12.2015 година е утвърдено финансиране на седем сдружения, като с Решения №: Н-42, Н-48, Н-53 и Н-55 е утвърдено финансирането на плановете на основаните от Попов Неправителствени организации със суми на обща стойност над 1 000 000,00 лева, както следва:

1. Сдружение "Младежи с лице към Европа " - 279 920, 05 лева за плана си "Ефектът от
хазарта – какво знаем за него? ".

2. Сдружение "Център за предварителна защита от нездравословни привички “ - 283 486,30 лева за "Не – взаимозависимост – предварителна защита и лекуване на хазартната привързаност ".

3. Сдружение "Заеми мястото си в Европа " - 252 201, 64 лева за плана "Хазартът през призмата на обществената отговорност ".

4. Сдружение "Инвестиции и запаси за индивида " - 246 543, 35 лева за плана си "Живот без
хазарт ".

След подаден сигнал до О. Митев - ръководител на комисията по
хазарта, по отношение на съмнителните условия с състезанието, финансирането към четирите сдружения е спряно. Така проектът за противозаконното асимилиране на над 1 000 000 лева от Мариян Попов е стопиран в последният миг.

Кариерата на Мариян Попов в Министерство на финансите е белязана от престъпления, осъществени посредством корист с власт и служебно състояние и непрекъснат блян за осребряване на заеманата от него служба, а в ДКХ и със зависимостта му към избрани уредници на
хазартни игри, настояват работещи в хазартния бранш.

Преди назначението му в ДКХ, Мариян Попов е дълготраен служил в Инспектората към Министерство на финансите. Там също е заемал служба, с която се е очаквало да противодейства на корупцията и закононарушенията в системата на Министертво на финансите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР