Мария Владоваtrafficnews.bgОпасна мода се била появила сред майките. Бебета масово

...
Мария Владоваtrafficnews.bgОпасна мода се била появила сред майките. Бебета масово
Коментари Харесай

Една българка написа: Плачи дете! Сешоарът е невинен!

Мария Владова

trafficnews.bg

Опасна мода се била появила измежду майките. Бебета всеобщо попадали в " Пирогов ", изгорени от… сешоар. Ама не че им сушели двата косъма по главичките със сешоара - употребили го, с цел да приспят по-лесно детето си.

Тази изглеждаща напряко злокобно вест обиколи медиите през последните дни и накара много хора да цъкат с език: „ Ужас! ” „ Шок! ” „ Как може да приспиват със сешоар? ”

Според формалната информация сешоарът в бебешкото легло се бил появил през последната половин година. Прощаваме на националния съветник по изгаряния проф. Огнян Хаджийски това незнание – като имаме поради купата му, той надали скоро е гледал бебе. Истината е, че тази „ дребна загадка ” за усмиряване на бебетата е много отколешна. Още като станах баба и като се появиха първите признаци на колики у внучката ми, приятелки „ ме светнаха ” за нея.

Пък и в много книги написа, че бебетата се успокояват от шума на домакинските уреди, тъй като наподобяват звука, който детето е чувало в утробата на майка си. Сред всичките тези домашен уреди сешоарът си е напряко тежка артилерия – няма еднакъв! Даже и прахосмукачката не важи! Казвам го от личен опит. Е, може да пробвате и с класическа музика, само че от в този момент ви споделям, че резултатът надали ще е изумителен. Особено в случай че до момента в който бебето е било в корема на майка си, тя е слушала чалга…

Но да се върнем на жигосания, напряко разпнат на кръст, през последните дни сешоар. Всъщност за бебетата го е „ измислил ” доктор Харви Карп – прочут педиатър, който в своята над 30-годишна процедура е обучил хиляди родители по какъв начин да успокояват новородените си, да ги приспиват сполучливо и да бъдат щастливи дружно с тях. Та тъкмо доктор Карп запрати сешоара право в ръцете на изнемощелите от обезсърчение поради неспирния рев на бебето си, защото…

Защото спореди теорията на доктора бебетата се раждат три месеца по-рано, в сравнение с би трябвало. По този метод те губят четвъртия триместър, който по принцип би трябвало бъде прекаран в утробата на майката. А там на топличко бебетата се любуват на звуците, които издава кръвта, когато минава през артериите на майчиния орган. А научно потвърдено е, че този тон е по-силен от този, който издава простосмъртният сешоар. Да не приказваме за душа или прахосмукачката!

Така че логичност в това тъкмо шумът на сешоара (т.нар. „ бял звук ”) да накара отрочето ви да спре да пищи неистово и най-сетне да заспи, има. И майките го знаят. Даже бабите!

Така че най-отговорно желая да оправдавам сешоара!

А това, че някои родители (ще им спестя квалификациите) употребяват по безразсъден метод сешоара, поставяйки го в легълцето на бебето… Това че на тях и през разум не им е минало, че вместо същински сешоар могат да употребяват звук от сешоар, записан на някакво устройство… Това че въпросните родители оставят детето си без контрол с включен електрически уред…

Е, кой е отговорен за изгорените бебешки телца? Сешоарът или родителите?

Затова ще си разреша едно „ Указание за прилагане на уреда сешоар ”:

- може по всяко време;

- може при всяко бебе;

- само че единствено от НЕглупави майки и бащи!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР