Мария Шарапова е една от най-известните руски спортистки за всички

...
Мария Шарапова е една от най-известните руски спортистки за всички
Коментари Харесай

С какво се занимава днес Мария Шарапова

Мария Шарапова е една от най-известните съветски спортистки за всички времена. По време на професионалната си кариера тенисистката завоюва от наградни фондове и рекламни контракти към 400 милиона $. С сходна сума Маша можеше да живее нехайно десетилетия напред, само че охолният живот я притегля и движи напред.

Победителката в 39 шампионата под егидата на WTA взе участие интензивно в бизнес инициативи, снима се във филми и даже учи пазара на криптовалутите. През 2012 година Мария основава компанията за захарни произведения Sugarpova. Името не е определено инцидентно. По време на телефонен диалог мениджърът Макс Айзенбъд шеговито я назовава Мария Шугарпова и шампионката го прави оценка и се възползва. " Макс ми се обади и сподели: " Здрасти, Шугарпова! " Засмях се и си помислих: " Какъв крепък прякор! "

Тя влага 500 хиляди $ в бизнеса си, а през днешния ден бонбоните ѝ се продават в 32 страни по света и ѝ носят облага в размер на 1,1 милиона $ годишно.

Бонбоните се вършат под формата на тенис топки, обувки и женски устни. " Създадохме артикул, който хората да не ядат по пътя от касата на магазина до колата, а да му се радват и да го харесват. Исках да бъдат като сувенир, който се цени и става за подарък ", изяснява Маша.

Тя съчетава два поста: притежател и креативен шеф. Нейните задания включват образуване на асортимента и основаване на продуктов дизайн. Самата тенисистка изготвя скици за бъдещи планове и споделя, че от време на време работи по 8-9 часа дневно единствено за Sugarpova. А има и много други отговорности...

Бившата тенисистка взе участие във филми, телевизионни стратегии и фешън ревюта. През 2019 година Шарапова взе участие в телевизионния сериал The Morning Show с Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун. Година по-рано тя се появи на киноекраните в " Бандитките на Оушън ".

През есента на предходната година петкратната победителка в шампионати от Големия шлем участва на Седмицата на модата в Ню Йорк, а по-късно взе участие в фешън ревю в Милано.

Отдавна Шарапова влага в обещаващи компании. Така да вземем за пример тя стана вложител в производството на съоръжение за домашно образование Bala, производството на слънцезащитен крем Supergoop, мобилното приложение Charly и други

Въпреки обстоятелството, че е изцяло безразлична към ММА, през 2016 година купи акции на UFC, следвайки образеца на някогашния си другар, вокалиста на Maroon 5 Адам Лавин, както и на сестрите Серина и Винъс Уилямс. Въпреки че първата не е измежду любимките ѝ...

Известната спортистка също по този начин се интересува от крипто промишлеността и има част от компанията MoonPay.

Като всяка медийна персона, Мария печели положителни пари от реклама. Експерти пресмятат, че общият размер на облагата от това перо за нея е 24 милиона $ на година. 

Мария постоянно е била считана за огромна хубавица и в живота ѝ имаше доста любовни романи с известни и богати мъже. Шарапова не крие, че тенисистът Хуан Карлос Фереро, който в този момент е треньор на Карлос Алкарас, е първата ѝ огромна обич. В книгата си тя си спомня по какъв начин се е влюбила в испанеца.

" През пролетта на 2004 година отидох в Европа, с цел да се приготвя за сезона на клей. Няколко други професионални играчи също към този момент упражняваха на мястото, на което бях и аз, в това число самият Фереро. През няколкото седмици, в които го гледах по какъв начин играе и по какъв начин поддържа връзка с хората, хлътнах до уши по него ", написа Мария.

След това се заредиха Анди Родик, вокалът на Maroon 5 Адам Лавин, продуцентът на NBC Чарли Еберсол, баскетболистът Саша Вуячич, нашият Григор Димитров и други За да се стигне до 2018 година, когато се среща с английския предприемач Александър Гилкс. Двойката дълго време криеше връзката си, само че през 2020 година влюбените оповестиха годежа си.

Гилкс е създател на аукционната къща Paddle 8, а преди този момент е работил във Phillips de Pury & Company. Британецът владее съветски език, който е учил в университета в Бристъл. Освен езика на Пушкин приказва свободно още испански и френски. " Винаги съм имал специфични връзки с Русия. Майка ми преподаваше съветски в университета, тъй че съм осведомен с класическата литература на страната от детството си. Руската просвета изигра значима роля в решението ми да стана аукционер ", споделя Гилкс.

Алекс учи и в Итън Колидж, където се сприятелява с наследниците на английския престол - принцовете Уилям и Хари. Той беше посетител на кралската женитба на принца на Уелс и Кейт Мидълтън. Преди това Гилкс към този момент беше женен за стилната дизайнерка от арабски генезис Миша Нону.

Маша рядко разкрива детайлности от персоналния си живот. И въпреки всичко споделя по нещичко в обществените мрежи. През април предходната година 35-годишната някогашна тенисистка разгласява фотография от почивка в Бали, а на фрагмента се виждаше заобленото ѝ коремче. Първородният ѝ наследник се роди на 1 юли 2022-ра. " Теодор е най-красивият и безценен подарък, за който нашето малко семейство може да мечтае ", написа Мария във връзка на радостното събитие, цитират от Webcafe.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР