Мария Петрова е сред най-ярките български спортни легенди, които прославиха

...
Мария Петрова е сред най-ярките български спортни легенди, които прославиха
Коментари Харесай

Легендата Мария Петрова: Обичайте себе си и ще успеете!

Мария Петрова е измежду най-ярките български спортни митове, които популяризираха името на родината ни по целия свят. Постиженията на родената в Пловдив спортистка са неповторими - тя е трикратна международна и трикратна европейска шампионка по художествена гимнастика. Пред вестник „ Марица " Мария Петрова показа: " Винаги съм знаела, че с цел да постигнеш нещо огромно, би трябвало да положиш доста старания ".

Мария Петрова има неповторима заложба - да заповядва на себе си. Тя е човек с неотразима воля. Помогнала ѝ е и отговорността към поетите задължения, трудолюбието. В кариерата ѝ на гимнастичка е имало моменти, в които другите девойки са пропущали от броя детайли, които е трябвало да изпълнят независимо, само че тя постоянно ги е завършвала до дъно. Защото е знаела, че в случай че не е най-хубавата, няма да стигне до успеха.

Като резултат от устрема ѝ към съвършенство идват и блестящите триумфи на пловдивчанката. Тя се трансформира в международен пример за безпогрешно осъществяване на извънредно сложни съчетания, точно боравене с гимнастическите уреди, прелест, хубост и артистичност. Нейните осъществявания подвигат на крайници възхитената аудитория на най-престижните надпревари по художествена гимнастика и ѝ печелят любовта на милиони фенове.

Мария Петрова си спомня с усмивка за невероятния интерес на почитателите на българските " златни девойки ". Особено прочувствени били прекарванията им в Япония. Тя е била 35 пъти в Страната на изгряващото слънце, защото компанията " Jasco " била спонсор на нашите гимнастички и те ходели там на лагери и надпревари. Изнасяли са доста продукции и пътували по цяла Япония. Много от почитателите им ги следвали във всеки град. Имало и такива, които изпадали в транс - пищели и желали да се допрян до тях.

Във Франция също били заобиколени от почитатели, които крещели неистово и желали да се допрян до девойките, да вземат подпис. След първата ѝ международна купа в Аликанте, Испания, трябвало да я изкарат от залата с конвой, тъй като имало тълпи от фенове, които не са ѝ разрешавали да си тръгне.

Мария Петрова пази незабравими мемоари от прелестни моменти със своите съотборнички - девойките от ансамбъла (олимпийски вицешампионки от Атина), Диана Попова, Юлия Байчева, Бранимира Маркова, Кристина Шекерова, Мила Маринова, Кремена Ангелова и Илиана Динева. Гимнастичките живеят дружно, вършат бели, забавляват се, оказват помощ си. Естествено, трикратната международна шампионка не може да подмине огромната наслада, задоволство и горделивост, че е съумяла. Че трудът си е заслужавал, че е зарадвала толкоз доста хора с играта си, че ги е предиздвикала да се усещат горди, че са българи. " Златните девойки " от нейното потомство са обект на всенародна любов и удивление и са посрещани като героини от елементарните хора.

​Пловдивчанката е доста удовлетворена, че традициите, които нашата художествена гимнастика има през 90-те, в този момент се възстановяват. Смята, че днешните " златни девойки " не се разграничават доста от предходните. " Времената са разнообразни и те се оправят прелестно. Носят ни наслада. Печелят медали. Гордея се с тях ", споделя Мария Петрова.

Примата на родната ни гимнастика и сигурна, че Пловдив ще ги посрещне уместно на 26 септември, когато в града ни ще има театър на „ златните девойки ” от националния тим. Пожелава им шанс на идното международно състезание, което е и подготовка за Олимпийските игри в Токио през 2020-а.

Легендарната гимнастичка е щастлива, че след спортната си кариера е останала в средата, в която плува най-добре. От 2001 година е интернационален арбитър и по едно и също време с това е получила покана от Мария Гигова да стане член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. Придобива опит посредством работата си като ръководител на съдийската комисия за два мандата и по-късно като член за 12 години на Европейския комитет по художествена гимнастика. От 6 години е заместник-председател на БФХГ по покана на Илиана Раева. Позицията е доста виновна и тя е щастлива, че дружно с Илиана и целия им екип са върнали насладата от триумфите на българските гимнастички.

Прочутата ни съгражданка получава още едно извънредно самопризнание за своите заслуги към художествената гимнастика. От 2017 година е президент на Европейската федерация по гимнастика, от което нейните отговорности и отговорности се удвояват. Вече би трябвало да показва почтено името на България в Европа, както и да спомага за развиването на самата европейска художествена гимнастика с всичките ѝ 50 страни.

Мария Петрова е блян за хубост, гений и триумф на хиляди български дами. Съветите ѝ към тях, с цел да бъдат по-самоуверени и по-успешни, са следните: Да обичат себе си на първо място, само че и да се опитат да съблюдават 4 правила, които съгласно нея в действителност правят работа, в случай че съумеят да ги приложат; Да бъдат безгрешни в словото си; Да не тълкуват; Да не одобряват нищо персонално и когато вършат нещо, да дават най-хубавото от себе си.

За съвършената си осанка тя се грижи посредством извършения, които оказват помощ на тялото ѝ да бъде гъвкаво и във форма. Понякога, когато е натрупала най-вече стрес, прави извършения всеки ден, без значение че би трябвало да стане доста по-рано. Това ѝ дава сила за целия ден и може да се оправя със дилемите си. За нея обаче най-важно е човек да се грижи на първо място за душата си. Затова, когато е в неприятно въодушевление, прави всичко, с цел да излезе от него.

Спортната ни звезда харесва хубостта във всичките ѝ проявления - във външния тип, в човешките връзки, в работата. Следва модата, само че не сляпо. Споделя, че е по-скоро от тези дами, които имат вяра, че дрехата би трябвало да краси и демонстрира теб, а не ти нея.

Спортната ни звезда пази доста тясна връзка с родния си град. " Напоследък пристигам в него по-често. Горда съм, че Пловдив е Културна столица на Европа и е предложен от „ Таймс ” за един от 50-те града, които би трябвало да бъдат посетени през 2019 година. "

Пловдивчанката е брачна половинка на футболната легенда Борислав Михайлов. Най-голямата наслада и горделивост на двамата е щерка им Елинор, която е на 20 години и е същинска хубавица. Тя е избрала доста съществено занятие и към този момент учи политически науки и интернационалните връзки в влиятелен университет в Бостън.

Майка ѝ счита, че тя е събирателно сред двамата си родители и е доста забавна за другарство. Споделят си и се усещат като приятелки. С татко ѝ се стараят да я възпитат по този начин, че да бъде приключена и независима персона. Двете имат малко различия само за визиите за външния тип. Мария харесва естествения изискан, а Елинор е повече почитател на времето си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР