Мария Михова-Рашкова, съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков, може да

...
Мария Михова-Рашкова, съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков, може да
Коментари Харесай

СХЕМА: Съпругата на МВР-шефа Рашков – милионершата нотариус Мария, узаконявала имоти на Божков

Мария Михова-Рашкова, брачната половинка на вътрешния министър Бойко Рашков, може да опорочи напълно следствието на Министерство на вътрешните работи против някогашния министър председател Бойко Борисов. Половинката на Министерство на вътрешните работи шефа се оказва забъркана в куп имотни покупко-продажби, подписани през годините от укриващия се в Дубай хазартен необут Васил Божков. Именно след негов сигнал за изнудване, подаден преди близо година и половина, Борисов бе арестуван в нощта на 17 против 18 март.

Съмненията, че най-богатият българин е сключил загадка сделка с държавното управление на Кирил Петков, с цел да се трансформира в обвинен в очевидец по аферата с непостъпилите в бюджета милиони налози от активността на „Национална лотария“, се ускоряват от тайния разпит на Черепа, извършен преди към месец от български европрокурори.

Презумцията, че Бойко Рашков води независимо следствието против Борисов, Горанов и Арнаудова обаче е напът да претърпи цялостно крушение, защото жена му Мария Михова е изповядвала в качеството си на нотариус няколко имотни покупко-продажби на Васил Божков, негови компании и хора от обкръжението му, твърди „Уикенд“.

Именно нотариус Рашкова е изповядала през 1999 година договорката сред Божков и починалия Иван Славков – Батето за покупката на два жилището от постройка на влиятелния бул. „Васил Левски“ в София. Имотите се водят благосъстоятелност на Елена Динева, дамата до Васил Божков. Твърди се, че брачната половинка на Рашков е изповядала нотариално и още няколко покупко-продажби с парцели и други недвижимости на Елена Динева, а също и на компании от орбитата на Черепа.

Мария Михова-Рашкова е вписана под №504 в листата на нотариусите в София, а адвокатската фирма й е единствено на метри от непрекъснатия адрес по местоживеене на Елена Динева. Запознати настояват, че дамата на Бойко Рашков е дългогодишна другарка на брачната половинка на Васил Божков, както и че е участвала на съвсем всички нейни рождени дни.

Мария Рашкова е заверявала нотариално и куп имотни покупко-продажби, сключвани от съдружници и доближени до Васил Божков, които също са обвинени от Специализираната прокуратура взаимно с укриващия си в Дубай xa3apTeH необут.

Името на Рашкова се завъртя в общественото пространство предходната пролет, когато мъжът й оправда с нейната работа смайващото си благосъстояние. МВР-шефът има парцели за над 7 милиона лв., както и стотици хиляди левова в банковата си сметка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР