Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на

...
Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на
Коментари Харесай

Жената, блъснала пловдивчанка защото е нефилим”, твърди, че не било умишлено

Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе “ предишното лято, се изправи пред съда през днешния ден в следващо съвещание. Тя е привлечена като обвинена за това, че е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на Петя Аргирова.

В правосъдната зала участва както шофьорката, по този начин и потърпевшата лекарка дружно с адвокатката си Сузана Алексиева и процесът стартира всъщност, написа

Адвокат Левашки, представящ отбраната на Карахристева мисли, че закононарушението не е съзнателно и тя е била в „ изключително психологично състояние” по време на случая. Припомняме, че съгласно очевидци на злополуката шофьорката преднамерено е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „ нефилим”, „ сатанинско изчадие” и други сходни. Адвокат Левашки показа, че след случая, Мария Карахристева е почнала посещаване при психиатър, като положението ѝ доста се е подобрило.

Водачката и отбраната й желаеха делото да протече по една от съкратените процедури - с разпит единствено на избрани очевидци, само че арбитър Силвия Цанкова го насрочи по общия ред.

Самата Мария Карахристева показа в правосъдната зала, че признава всички обстоятелства и условия разказани в обвинителния акт, като се изключи това, че съзнателно е блъснала младата жена. Тя добави още, че ще даде цялостни пояснения след чуването на очевидците.

Следващото съвещание е планувано за 26 септември, когато би трябвало да бъдат изслушани очевидци и движимости лица.

На 30 юни предходната година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип " Волво “ на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе”, като съгласно очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива.

Веднага след злополуката, очевидците споделиха, че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче.

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая тя е бързала за болничното заведение, тъй като майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижа скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла.

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР