Мариус Куркински ще се превъплъти в овчар от Източните Родопи

...
Мариус Куркински ще се превъплъти в овчар от Източните Родопи
Коментари Харесай

Мариус Куркински става овчар край Ивайловград

Мариус Куркински ще се превъплъти в пастир от Източните Родопи и ще снима по какъв начин води стадо овче покрайнините на живописното село Плевун.

За снимачните проекти, които един от най-креативните български създатели ревностно пази в загадка, описаха локални хора.

Куркински бил удивен от природата в община Ивайловград. Плевун е малко селце със непокътнати достоверни къщи от 20-те години на предишния век. То се намира на няколко километра от границата с Гърция. Запазена марка на тогавашните строители е било да построяват покривите от слепени плочки от гнайс, минерал сходен на мрамора, който се намира в обилие в тази част на Хасковска област.

Мариус Куркински гостувал и във фермата на локалния агробизнесмен Мирослав Хусков.

Двамата разискали концепцията да построят архаична барака и кошара за овце. Куркински ще ги употребява за фон, а по-късно Хусков възнамерявал да ги резервира и да ги трансформира в локална атракция за туристите.

Куркински се е срещнал и младите артисти от самодейната група в Ивайловград. Това било и неофициален кастинг за статисти и реализатори на епизодични функции в бъдещия филм на Куркински.

Вероятно снимачният екип ще пристигна в Плевун още тази есен.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР