Мариупол едва се държи, Русия тества балистична ракета, Уимбълдън раздвои

...
Мариупол едва се държи, Русия тества балистична ракета, Уимбълдън раздвои
Коментари Харесай

Мариупол пада в руски ръце „до часове“, Киев предложи преговори в обсадения град

Мариупол едвам се държи, Русия тества балистична ракета, Уимбълдън раздвои света. Последните вести към протичащото се в спора в Украйна, предава БГНЕС.

Мариупол може да падне до „часове“

Командирът на силите, защитаващи Мариупол от стоманодобивния цех в обсадения пристанищен град насочиха обезверена молба за помощ, заявявайки, че неговите морски пехотинци „може би са изправени пред последните си дни, в случай че не и часове“.

„Врагът ни превъзхожда с 10 към едно“, споделя Сергей Волина от 36-а обособена бригада на морската пехота.

Опитът за евакуация е несполучлив

Усилията за евакуация на цивилни от Мариупол още веднъж се провалиха поради съветски обстрел, настояват публични лица в Киев. „ За страдание през днешния ден филантропичният кулоар от Мариупол не сработи по проект “, споделя вицепремиерът Ирина Верещук.

Организация на обединените нации желае срещи сред Русия и Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска да се срещне с президентите на Русия и Украйна в съответните столици на страните, сподели представител на Организация на обединените нации. Тъй като организацията беше значително отстранена от спора до момента в спора, Гутериш насочи настояването в писма, изпратени до съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

Само елементи за самолети

Министерството на защитата на Съединени американски щати отдръпна изказванието си, че Украйна е била снабдена с повече самолети, заявявайки, че са доставени единствено елементи.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че въпреки самолети с закрепени крила да са били препоръчани от неидентифицирана страна за подсилване на защитата на Киев, „те не са получили цели самолети от друга нация“.

 САЩ управляват протеста на Русия на Г-20

Финансови чиновници от най-богатите страни в света се събраха, с цел да се оправят с световните провокации, в това число допустима продоволствена рецесия. Преди това, обаче, би трябвало да преодолеят между тях напрежението поради съветската инвазия в Украйна.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън повлече крайник за отдръпването на голям брой финансови министри и шефове на централни банки, които изключиха камерите си при стартирането на речта на съветския министър. Към Йелън се причислиха английски, френски и канадски чиновници.

 Немско главоболие

Германският канцлер Олаф Шолц е под напън поради отхвърли да изпрати тежки оръжия в Украйна. „ Вярваме, че Бундесверът ще бъде в положение да ни достави с оръжията, от които се нуждаем сега “, сподели посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник пред телевизионния оператор ZDF. „Не знаем за какво това не се случва.“

Генерал Маркус Лаубентал твърди, че Берлин не е в положение да изпрати оръжията, които Украйна желае, защото това би „значително отслабило личната отбранителна дарба на Германия“.

 Повече от пет милиона са към този момент бежанците от Украйна

Повече от пет милиона украинци към този момент са избягали от страната си след съветската инвазия, заяви Организация на обединените нации.

ВКБООН, организацията на Организация на обединените нации за бежанците, заяви, че 5 034 439 украинци са напуснали след нахлуването на Русия на 24 февруари.

За разлика от тях над милион украинци са се върнали в страната си от началото на съветската инвазия, сподели представител на граничните сили на Киев.

Киев предложи договаряния с Русия в обсадения Мариупол

Украйна предложи да организира „специален кръг“ от договаряния с Русия в обсадения град Мариупол

„Да. Без никакви условия. Готови сме да проведем „ специфичен кръг от договаряния “ тъкмо в Мариупол“, написа в Twitter основният договарящ на Украйна и асистент на президента Михаил Подоляк, представен от Агенция Франс Прес. „Едно на едно. Две на две. За да спасим нашите момчета, Азов, военни, цивилни, деца, живи и ранени. Всички. Защото са наши. Защото са в сърцето ми. Завинаги“, написа Подоляк.

Ракетна опасност

Президентът Владимир Путин сподели, че Русия е тествала сполучливо своята междуконтинентална балистична ракета „Сармат“, добавяйки, че оръжието от последващо потомство, способно да носи нуклеарни заряди, ще накара враговете на Кремъл да „помислят два пъти“.

 Шеф на Европейски Съюз в Киев

По време на посещаване в Украйна висшият представител на Европейски Съюз Чарлз Мишел сподели, че съюзът ще направи „всичко възможно“, с цел да помогне на Украйна да завоюва войната и че молбата на Киев за участие в блока е „приоритет“.

Той също по този начин упорства военните закононарушения, за които се твърди, че са осъществени от съветски сили, да бъдат разследвани.

Офанзива в Донбас

Министерството на защитата на Украйна съобщи, че нейните войски са отбили съветска офанзива в град Изюм, вход към източния район на Донбас, който е обект на огромна съветска атака.

Киев също съобщи за загубите на врага при украинска контраофанзива покрай град Маринка в южната част на Донбас, където проруските сепаратисти се бият с държавните сили от 2014 година

Дебатите на финландските депутати за присъединение към НАТО

Финландският парламент стартира спор за това дали да се стреми към участие в НАТО.

Русия предизвести за нуклеарно струпване в Балтийско море, в случай че Финландия и прилежаща Швеция, която също обмисля присъединение към НАТО след нашествието, се причислят към западния съюз.

 Забрана на Уимбълдън

Уимбълдън забрани съветски и беларуски играчи от тазгодишния шампионат от Големия шлем поради нахлуването на Москва.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР