Марица загуби гостуването си на Етър с 2:0 в среща

...
Марица загуби гостуването си на Етър с 2:0 в среща
Коментари Харесай

Марица загуби гостуването си на един от кандидатите за елита

Марица загуби гостуването си на Етър с 2:0 в среща от 36-ти кръг от шампионата във Втора лига. Срещата се игра в понеделник, на осветяване, от 20 часа на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново.

В състава на Марица липсваха огромна част от главните футболисти, на които Николай Димитров разчиташе през сезона, като някои от тях въобще не бяха в групата за мача. На тяхно място бяха включени млади състезатели, които имат по-малко игрови минути.

През първата част домакините бяха по-активни и имаха повече офанзиви, само че макар измененията „ жълто-сините “ стояха релативно добре в защита и имаха някои положителни хрумвания в нахлуване. Първия късмет в срещата се откри пред Александър Праматаров, който стреля от свободен удар, само че в навън. Домакините дадоха отговор с доста неакуратен удар с глава. Янко Ангелов стреля от отдалеченост, само че вратарят на Етър се оправи. 22-та минута, след центриране от свободен удар, последва засичане с глава на играч във виолетово, само че в навън. 28-та минута, след добра офанзива на Марица и няколко подавания, Мариян Тонев от сложна позиция съумя да стеля, само че също в навън. В 30-та минута пристигна най-чистото състояние за домакините досега. Йордан Пейчинов почисти от голлинията откакто Натаниел бе изведен очи в очи с Начев и стреля. Миг преди този момент Начев също докосна и понижи скоростта на топката. В 36-та минута след удар и избавяне на Петър Начев, с малко шанс, Етър откри резултата посредством Даниел Младенов, който някак си съумя да провре топката около падналия на земята вратар на Марица, макар неговата втора интервенция. В 39-та минута Веселин Марчев засече с глава центриране от фаул на Праматаров, само че топката мина над гредата.

През втората част в игра за Марица влязоха Станислав Маламов и Мартин Газиев на местата на Александър Парматаров и Георги Иванов. Полувремето стартира с по-активна игра на пловдивчани, които повече владееха топката и опитваха да стигнат до стрелкови позиции. Домакините пък се опитваха да употребяват пространствата напред с бързи контри, дебнейки за неточности. В 59-та минута Веселин Марчев смъкна в наказателното поле на Станислав Маламов, който не съумя да засече бързата топка. В ответната офанзива Уилсън Филипе с глава съумя да трансферира Петър Начев и удвои. В 68-та минута удар от отдалеченост бе избит от Начев в корнер. В 69-та минута Веселин Марчев си спря с глава, последва красива задна ножица, само че топката мина малко настрана от вратата. В 75-та минута Уилсън Филипе засече с коляно на празна врата от няколко метра прати топката в навън. При обстановката сериозна травма получи Мартин Лазов, което наложи разбърквания в постройката. В 80-та минута Станимир Димитров не съумя да засече във вратата с глава след центриране. В 82-та минута Янко Ангелов получи втори жълт картон и напусна играта, а това дефинитивно предреши и изхода на срещата. Все отново в 88-та минута Станимир Димитров бе покрай попадение, след центриране на Марчев, само че не съумя да нанесе прекрасен удар. А в продължението първо Маламов се измъкна отляво и бе избутан с лакет в наказателното поле, само че не последва присъждане на углавен удар. Малко по-късно вратарят на Етър избави удар на капитанът Веселин Марчев.

Марица: Петър Начев, Мартин Лазов (Станимир Димитров), Йордан Пейчинов, Илиян Йорданов, Георги Иванов (Мартин Газиев), Милен Танчев (Сами Мехмедов), Александър Праматаров (Станислав Маламов), Янко Ангелов, Петър Атанасов, Веселин Марчев, Мариян Тонев (Теодор Фърков)

Етър: Христо Иванов, Мариян Иванов, Моран Мартин Абдиел (Николай Янков), Радослав Апостолов (Кристиян Кънчев), Уилсон Де Менезес (Христо Христов), Цветомир Тодоров (Николай Дичев), Юлиян Райков, Яни Пехливанов, Даниел Младенов (Ловре Кнежевич), Ивей Белграве Натаниел, Кольо Станев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР