Марица Пловдив стана за девети пореден път шампион на България

...
Марица Пловдив стана за девети пореден път шампион на България
Коментари Харесай

Марица стана за девети пореден път шампион на България

Марица Пловдив стана за девети следващ път първенец на България за дами по волейбол. Маричанки надиграха ЦСКА с 3:0 (25:18, 25:17, 25:13) гейма във втория заключителен плейоф за купата в НВЛ. Така с 2:0 победи маричанки са шампионки за 9-ти следващ път, заяви формалният уебсайт на Българската федерация по волейбол.

Освен всичко друго Марица стана и първият волейболен тим в България, който става 9 пъти подред първенец на страната.

Двубоят стартира отлично за шампионките, които дръпнаха с три точки 8:5, ЦСКА изравни при 8:8, само че маричанки дръпнаха с две точки при 16:14. До края на гейма девойките на Борислав Крачанов дадоха едвам четири точки на своя конкурент, а след сполучлива страхотна обсада на Мария Кривошийска геймът беше взет след 25:18.

Във втория гейм Марица дръпна с две точки при 8:6, само че ЦСКА обърна резултата и поведе с 11:9. Стигна се до ново тъждество при 11:11. Маричанки съумяха да пернат при с три точки при 17:14. Шампионките без проблем завоюваха гейма след ас на Ива Дудова за 25:17.

Ударно беше началото на третата част за пловдивчанки, които поведоха с 5:1, стигна се до 16:10. Марица стана първенец след сервис в навън от волейболистка на ЦСКА – 25:13 и 9-та поредна купа за маричанки.

Двубоят беше извънредно прочувствен за капитанката на маричанки Ивелина Монова, която изигра последния си мач като волейболистка на Марица. Монова получи голям жълто-син букет и подарък от шампионките.

Марица усъвършенства и върха на Левски от 8 следващи трофея в шампионата и стана единственият тим с 9 следващи трофеи в шампионата.

Така трофеите на клуба към този момент станаха общо 18 – 9 трофеи от шампионата, 8 Купи на страната и една Суперкупа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР