Марица (Пловдив) спечели поредната си бърза победа в Национална волейболна

...
Марица (Пловдив) спечели поредната си бърза победа в Национална волейболна
Коментари Харесай

Марица продължава с експресните победи в Демакс лига

Марица (Пловдив) завоюва следващата си бърза победа в Национална волейболна лига Демакс. Тази вечер в зала Сила шампионките надиграха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:19, 25:20, 25:9) за 65 минути и към този момент имат актив от 12 победи и 36:1 гейма в челото на таблицата с класирането. Момичетата от Града на липите са пети с шест победи от 13 мача.

От самото начало на дуела двата тима се впуснаха в здрава борба за всяка точка. Получиха се хубави, дълги разигравания, които девойките на треньора Лазар Лазаров в множеството случаи печелеха. Така те поеха надзор върху резултата и взеха гейма с 25:19 с чудесна офанзива на Александра Миланова за последната точка.

На собствен ред, волейболистките на наставника Диян Боюклиев взеха преимущество и водеха в резултата през първата половина на втория гейм. Постепенно Жълтосините понижиха разликата, а с два следващи аса на Виктория Коева излязоха напред с 14:13. Геймът продължи доста равностойно до 19:19, само че със серия от сполучливи сервиси на Миланова, гарнирана с ас за 24:19, Марица стигна до геймбол. Секунди по-късно Златина Друмева заби сполучливо за 25:20.

Домакините влязоха в третата част с мощно 5:0 при сервиси на Петя Баракова и на процедура предрешиха изхода от мача. При цялостно превъзходство те умерено доведоха мача до сполучлив край, а победната точка за безапелационното 25:9 направи Миланова непосредствено от начален удар.

С общо 19 точки, в това число и пет аса, Александра Миланова стана топреализатор на мача. Виктория Коева добави 10 към актива на победителките.

Утре от 16:00 б.в., още веднъж в зала Сила, двата отбора ще се срещнат и в полуфинален дуел за Купа България, а финалът на конкуренцията е в Пазарджик този петък. В идващия си мач от НВЛ пловдивчанки посрещат Казанлък Волей (Казанлък), само че датата и часът към момента не са конкретизирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР