Марица“ пита: Шест въпроса към прокуратурата Експерти и магистрати: Кандидатите

...
Марица“ пита: Шест въпроса към прокуратурата Експерти и магистрати: Кандидатите
Коментари Харесай

Квартал на нокти срещу бавните ремонти

„ Марица “ пита: Шест въпроса към прокуратурата Експерти и магистрати: Кандидатите за "Региони в напредък " са класирани субективно
Пет месеца продължава ремонтът на ул. " Георги Мамарчев " - една от 38-те, включени в плана, който коства 21 млн. лв. и се финансира по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Строителите започнаха да разкопават остарялата настилка при започване на септември, само че и до през днешния ден ремонтът не е приключен. " Най-после завършиха с монтажа на тръбопровод, само че в този момент пък се оказва, че се постанова да сменят уличното осветяване, макар че е ново, тъй като не работи ", споделиха през вчерашния ден живеещите на " Георги Мамарчев ". Една от ремонтираните улици към осъмна с електрическо табло по средата на платното.

В края на предходната година хората бяха шокирани, че в квартала се изсипват милиони левове, без да е планувана замяна на 70-годишен етернитов тръбопровод. Те стачкуваха с писма до ВиК ЕООД и Община Пловдив, откакто станаха очевидци на нечуваното неразбирателство - на едната страна на улицата полагаха асфалт, а от другата извираше гейзер от спукан тръбопровод. От компания " Пътища - Пловдив " АД /Европейски пътища/ дадоха отговор, че в плана не е заложена промяна на ВиК и по контракт компанията няма подобен ангажимент. От Община Пловдив пък отвърнаха, че особено по тази стратегия пари се дават единствено за поправки, само че не и за подземните връзки. От ВиК ЕООД дадоха обещание нови тръби, само че единствено на част от улицата.

Този проблем - промяна на настилката върху остарялата ВиК мрежа - опорочи целия план за ремонтите сред бул. " Кн. Мария Луиза " и бул. " Марица юг ". Нови тръби са прекарани единствено на бул. " Марица юг ", където реконструкцията беше осъществена няколко месеца преди контрактувания период, и са обещани на още шест-седем улици.

Алек Тиморян, който работи в същия квартал, пита за какво и къде извозват тоновете остаряла баластра, която би могла да бъде употребена, само че вместо нея насипват нова. " Някои споделят, че се работи като на пожар. Пожарът е нищо спрямо това, което тук се случва. На пожар отиват проведени огнеборци, за които всяка минута е скъпа, а в тази ситуация няма никаква организация, нито надзор ", възмущава се Тиморян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР