Марица е шампион в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените

...
Марица е шампион в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените
Коментари Харесай

Доминацията на "Марица" в женския волейбол продължи с пета поредна титла

Марица " е първенец в Националната волейболна лига (НВЛ) при дамите за пета поредна година, откакто реализира трета победа над " Левски " във финалния плейоф – 3:1 (25:15, 21:25, 25:18, 25:15).

Двубоят в зала " Сиконко " в София беше забавен, само че по-големият опит на " Марица " се оказа решителен. " Левски " беше конкурентен единствено във втората и третата част, като тогава концентрацията на " Марица " не беше на най-високо равнище.

Това беше първи мач през сезона, в който " Левски " съумя да вземе гейм от шампионките. Първите два мача от финалната серия бяха в Пловдив, като приключиха с две чисти победи 3:0 (25:18, 25:15, 25:14) и (25:17, 25:16, 25:16). Съставът от Пловдив завоюва два пъти с по 3:0 и мачовете от постоянния сезон.

" Марица " няма загуба в Националната волейболна лига от 1239 дни (14 ноември 2015 г.). Тимът е в серия от 78 следващи победи. Всички пет шампионски трофеи до този миг са извоювани в София.

Пловдивчанки взеха първата част с 25:15. След това се видя спад в тяхната централизация, до момента в който " Левски " стартира да играе надалеч по-смело. Това даде резултат и сините завоюваха втория гейм с 25:21.

 Доминацията на
© LAP.bg

В третия гейм резултатът се движеше с доста дребна разлика и в по-голяма част от времето точка за точка. В последна сметка " Марица " поведе с три точки при 18:15 и това се оказа решаващо. Тимът от Пловдив усили преднината си и съумя да затвори частта с 25:18 без особени проблеми.

" Левски " съумя да поведе с 4:1 в четвъртия гейм, само че по-късно позволи срив в играта си и поврат до 5:4, след който отборът от Пловдив излезе напред. Съставът, воден от Иван Петков се възползва от преимуществото си и до края не го изпусна.

Те отвориха задатък от 9-10 точки, които до края се оказаха задоволителни, а " Марица " контролираше срещата. Последната точка в срещата означи Нася Димитрова за 25:15.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР