Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов,

...
Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов,
Коментари Харесай

Румен Петков: Убиецът на Пелов беше агент на МВР, Радев да бъде сменен с Маша Илиева

Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия пандизчия Владимир Пелов, само че след това самичък умря от раните си, е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи, разгласи в студиото на „ Тази неделя” водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков.
Според него сега ведомството е в пагубно състояние и ръководителят му Валентин Радев би трябвало да бъде заменен.
„ Анализът (на случилото се с Пелов-б.р.) би трябвало да го прави различен министър. Да кажеш „ Малшанс, ние тъкмо да го хванем и нашият сътрудник го гръмна – тъй като умрелият в „ Пирогов” е сътрудник на Министерство на вътрешните работи (…) Той е в основата на свидетелските показания против убития нарушител Пелов, той е индивидът, уведомил Министерство на вътрешните работи за редица неща”, възмути се Петков.
Според него мрежата на информаторите и помагачите на Министерство на вътрешните работи е унищожена и по тази причина ботевградските служители на реда не са научили, че в един съответен апартамент на обвързван с избягалия пандизчия се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат фрапантно без забележим мотив.
„ Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й тип. Изводът от тази разпра е, че няма страна, нарушителите вземат решение своите проблеми посред си”, акцентира Румен Петков.
Според него ударите по Министерство на вътрешните работи са почнали още от 1992 година с „ безпринципната кадрова политика”: „ Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-хубавия за страната начин”. Другите удари пристигнали от непрекъснатите преструктурирания и ваденето на досиета отвън кръга на „ политическите доносници”, което прекършило агентурния уред.
Самият Петков като вътрешен министър провокира сериозна дискусия, откакто взе присъединяване в оперативната работа на Министерство на вътрешните работи и се срещна с душнишките Братя Галеви. С днешна дата не счита, че това е укоримо държание, тъй като двамата са били неосъждани към съответния миг и също така са декларирали, че ще дадат значима информация по линия на опиатите единствено на отрасловия министър
„ В момента на срещата те бяха на цялостно обслужване – външно наблюдаване, подслушване, следене, всички екстри са били стоварени върху Братя Галеви. Друг въпрос е кой ги пусна да изоставен тържествено държавата”, акцентира Румен Петков.
„ Далеч не съм първият вътрешен министър, който се среща с такива лица, не съм и последният”, означи той, като не влезе в по-голяма конкретика. Все отново, обаче, водачът на АБВ направи коментар, ориентиран към Цветан Цветанов и показно разстреляния предприемач Петър Христов: „ Когато един министър си разрешава да излезе и да изяснява кой по какъв начин е помагал на министерството и след това тоя го гръмнат посред София – това също буди едни разсъждения”.
Петков уточни, че е работа на премиера Бойко Борисов и на парламентарното болшинство да изберат правоприемник на Валентин Радев, само че на смешка предложи прима балерината Маша Илиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР