Марио Говедарев от групата на Иван Митов-Слънцето иска да излезе

...
Марио Говедарев от групата на Иван Митов-Слънцето иска да излезе
Коментари Харесай

Важен човек от групата на Слънцето иска на свобода заради болни бъбреци

Марио Говедарев от групата на Иван Митов-Слънцето желае да излезе от ареста поради заболяване на бъбреците. Мярката му за неотклонение се гледа на 19 юли дружно с тези на още трима от подсъдимите – Методи Зайков, Божидар Станулов и Димитър Тодев. Последните бяха оставени в ареста от Специализирания углавен съд, само че част от тях са обжалвали и въпросът би трябвало да се прегледа на закрито съвещание от въззивната инстанция, написа " Флагман ".  За Говедарев е поискана здравна експертиза, заради което делото за мярката му в спецсъда бе пренасрочено за през днешния ден. То обаче отново бе отсрочено поради процесуална спънка. Документите по делото против групата на Слънцето се намират в Апелативния профилиран углавен съд поради тъжби по ограниченията на Зайков, Станулов и Тодев. Затова и спецсъдът ще се събере в четвъртък да реши дали Марио Говедарев следва да напусне ареста, като вярата е въззивната инстанция да е завършила до тогава.

Припомняме, че делото за проведена незаконна група за разпространяване на дрога към този момент се гледа всъщност. То обаче досега е зациклило поради поредност от процедурни спънки. Последното съвещание на 19 юли също се провали заради неявяване на болен правосъден заседател. Следващото бе планувано за 1 август, само че през днешния ден и то бе анулирано поради това, че томовете по делото са в Апелативния спецсъд поради гледането на ограниченията за неотклонение. Материалите ще бъдат там най-малко до 2 август.

Припомняме, че групата на Иван Митов-Слънцето бе арестувана през август 2016 година Членовете й са подсъдими за разпространяване на дрога в Слънчев бряг и Банско. В йерархията под Митов са Марио Говедарев и Методи Зайков, твърди прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР