Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове създадоха проблемни участъци на

...
Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове създадоха проблемни участъци на
Коментари Харесай

Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове създадоха проблемни участъци на пътя

Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове сътвориха проблематични сектори на пътя
Вчера беше извънредно тежка метеорологична конюнктура, имаше изобилен снеговалеж, тук-там съпроводен със мощен вятър. Оценката, която направихме е, че са били изкарани всички вероятни снегопочистващи машини и всички вероятни полицейски патрули, които работят по организация на придвижването. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В Министерство на вътрешните работи се събра щаб по отношение на усложнената зимна конюнктура. Заседанието на щаба стартира в 16.30 часа под председателството на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. На него е изработен разбор на обстановката

„ Имаше и проблематични сектори, те са в резултат главно на водачи на ТИР-ове, които не са се съобразили със възбраните, които са наложени в зимни условия с пътни знаци и са навлезли в сектори, които са неразрешени за движени при снеговалеж. Вследствие на това са аварирали ”, изясни вътрешният министър. Наложени са административни санкции и насилствени административни ограничения на 30 водачи на такива транспортни средства. „ Глобите са в размер до 300 лева, 1 месец отнемане от правоуправление на лидера, и до 3 месеца насилствена административна мярка във връзка с моторното транспортно средство се стопира от придвижване ”, уточни Маринов.

„ Вчера изпуснахме може би един подобен миг със своевременното известяван на всички пътуващи по републиканската пътна мрежа за това, какво се случва по пътя, по който те се намират и какви дейности са подхванати ”, сподели районният министър Петя Аврамова. Тя уточни, че всички екипи са били ангажирани със своевременни дейности по снегопочистване, по обезопасяване и по контролиране на придвижването. Аврамова напомни, че мощният снеговалеж съответства с неделния ден, в който има огромен трафик по цялата републиканска пътна мрежа и най-много по автомагистралите Хемус, Тракия и Струма.

Забавяне на пътно поддържаща компания в процеса на снегопочистване довело до проблемите на „ Струма “. „ Колегите от АПИ ще подхващат дейности по санкциониране на компанията, която се забави и сътвори проблеми в снегопочистването “, сподели тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР