Маринела Петрова, която ще заеме отговорната позиция на министър на

...
Маринела Петрова, която ще заеме отговорната позиция на министър на
Коментари Харесай

Председателят на УС на Банката за развитие на Съвета на Европа поема финансите на страната

Маринела Петрова, която ще заеме виновната позиция на министър на финансите в проекто кабинета " Габровски ", също има заведна кариера в областта на финансите. 

Завършила е магистратура в УНСС и СУ " Климент Охридски ". Притежава следдипломни квалификации (Австрия, Обединеното кралство, Япония, Нидерландия, САЩ) в региона на макроикономиката, икономическите и фискалните политики (в т. ч. тяхната съгласуваност в Европейски Съюз и еврозоната). Започнала е кариерата си преди 30 година в Агенцията за икономическо програмиране и развиване към Министерски съвет на най-ниската експертна позиция. Има над 20 година опит на управителна позиция в държавната администрация. Била е заместител - министър на финансите в три държавни управления, едно от които е служебно. Ръководила е екипа на МФ по време на българското председателство на Европейски Съюз, както и при договарянията за ERM2.

Понастоящем е ръководител на Управителния съвет на Банката за развиване на Съвета на Европа (БРСЕ) - за първи път българин и за повторно жена, определена от акционерите на тази позиция. Член е на Съвета на шефовете на Европейската капиталова банка и на Европейския капиталов фонд.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР