Марин Чилич измести Григор Димитров от третото място в световната

...
Марин Чилич измести Григор Димитров от третото място в световната
Коментари Харесай

Чилич измести Григор от топ 3 в света

Марин Чилич измести Григор Димитров от третото място в международната класация по тенис, която ще бъде актуализирана публично в понеделник след края на Australian Open. Хърватинът ще запише персонален връх във връзка с класацията на АТР, като класирането му на край в Мелбърн му събра 4960 точки - 360 повече от хасковлията.

Ако стигне до купата в Австралия, Чилич ще има 5760 в актива си и ще дръпне (евентуално) по доста на Димитров (4630). Рафаел Надал е сигурен за първата си позиция с 9760, като той загуби общо 840 с отпадането си на четвъртфинал. Роджър Федерер е втори с 8325 сега, а в случай че завоюва полуфинала си, ще събере 8805, а при купа - 9605.

#Tenis - ¡Marin Cilic finalista del #AusOpen! El croata le ganó 6-2, 7-6 (4), 6-2 a Kyle Edmund y espera a Federer o Chung. pic.twitter.com/SWZMCMwrYR
— Café Veloz (@cafeveloz_ok) January 25, 2018
" Във вторият сет имах приливи и отливи в играта си. Не успявах да върна повече ретури, с цел да го слага напрегнат, пропуснах някои форхенди, а и Кайл стартира да сервира по-добре. Все отново беше значимо, че завоювах тайбрека.

В третия гейм на третия сет, когато го пробих, той остави няколко топки да минат около него. Със сигурност имаше някакви проблеми с напредването и по тази причина се пробвах да го движа повече. Той имаше много тежки мачове в шампионата до момента, записа някои огромни победи, само че това си оказа въздействие през днешния ден. Аз персонално се усещам доста добре. Днес нямаше същата активност, както в предходния мач против Надал. Все отново най-хубавото е, че имам два почивни дни и се надявам да бъда изцяло възобновен за финала в неделя ", разяснява Чилич след успеха си над Кайл Едмънд в три сета.

Едмънд стартира Australian Open на 49-о място, само че с присъединяване си на полуфинал скочи до 26-ата позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР