Марихуана, кокаин, екстази? Не, не е това.Холандски учени изненадващо обявиха

...
Марихуана, кокаин, екстази? Не, не е това.Холандски учени изненадващо обявиха
Коментари Харесай

Можете ли да предположите кой е най-популярният наркотик?

Марихуана, кокаин, екстази? Не, не е това.

Холандски учени изненадващо оповестиха захарта за най-популярния опиат на планетата. Бялата гибел е нездравословното вещество, с което хората злоупотребяват най-вече и за чиито неподходящи последици за организма знаят минимум.

Учените показаха сериозна паника за вредите, които захарта нанася на човечеството. “Без никакво пресилване захарта може да се разгласи за най-опасния опиат на планетата поради всеобщото си разпространяване и ниска цена ”, настояват те. Според учените потребителите би трябвало да са наясно с огромните рискове, на които излагат своя организъм при ястие на сладко, а производството на артикули с високо наличие на захар би трябвало да бъде лимитирано.

Според специалистите захарта работи както алкохола и тютюна. Тя се съдържа във всички безалкохолни питиета, сокове и в доста храни, макар предизвестието, че този артикул е нездравословен за здравето.

Захарта въздейства на равнищата на калций, фосфор, глюкоза, холестерол и триглицериди и има нездравословен резултат върху имунната система и равнищата на ензимите в черния дроб. За поддържане на положително здраве експертите дефинират уравновесено съответствие 2,5:1 сред калция и фосфора. Консумацията на захар и приема с нея на отрови нарушават това съответствие. Експертите са открили, че и кофеинът покачва равнищата на глюкоза в кръвта и по този начин покачва апетита.

Прекаленият банкет на рафинирана захар може да провокира камъни в жлъчния мехур, апендицит, хемороиди, разширени вени, отслабено зрение, автоимунни болести като артрит, астма и множествена склероза, меланхолия, хранителни алергии, болести на венците, главоболие, мигрена. Възможно е да утежни и действието на панкреаса, надбъбречните жлези, черния дроб, бъбреците, да повреди капилярите.

Бързото освобождение на глюкоза в кръвта и непостоянното равнище на инсулина форсират стареенето на клетките и изтощават панкреаса, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, хипофизата и половите жлези. Тялото към този момент не е способно да се оправя със напрежението и с натрупващите се отрови.

Информацията е показана на уеб страницата на холандското Министерство на здравеопазването.

Инфо: Обекти.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР