Марибор елиминира АИК Стокхолм във втория квалификационен кръг на Шампионската

...
Марибор елиминира АИК Стокхолм във втория квалификационен кръг на Шампионската
Коментари Харесай

Голяма драма в Швеция, Марибор ликува след продължения

Марибор отстрани АИК Стокхолм във втория квалификационен кръг на Шампионската лига и в идната фаза ще се изправи против различен скандинавски отбор - Розенборг. Словенците изгубиха с 2:3 след продължения, само че множеството голове на непознат терен ги пратиха напред. В воин за тима на Дарко Миланич се трансформира Александру Крецу, който означи скъпоценното попадение в 117-ата минута.

Преди седмица Марибор се наложи вкъщи с 2:1, а през днешния ден АИК съумя да заличи пасива си. Шведите поведоха още в 4-ата минута с гол на Пер Карлсон след асистенция на Себастиан Ларсон. В началото на второто полувреме обаче ветеранът Тавареш комбинира с Андрей Котник и той се разписа за 1:1. Четвърт част по-късно Себастиан Ларсон извърши съвършен директен свободен удар и заби топката под гредата.
Продълженията започнаха с нов гол за АИК, дело на Тарик Елиунуси. Попадението с изключение на доста значимо, беше и извънредно красиво. Елиунуси трансферира вратаря на гостите Кенан Пирич и приближи отбора си до крайния триумф, само че Марибор имаше време за реакция. Така се стигна до 117-ата минута, когато Крецу засече с глава центриране на Митя Вилер и класира словенците в идващия кръг.

За ААИк остана утехата, че ще продължи присъединяване си в Лига Европа, където му предстоят мачове с Партизан или Шериф.

АИК СТОКХОЛМ - МАРИБОР 3:2 след прод. (1:0, 2:1)
1:0 П. Карлсон (4)
1:1 А. Котник (48)
2:1 С. Ларсон (61)
3:1 Т. Елиунуси (93)
3:2 А. Крецу (117)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

* Марибор се класира с общ резултат 4:4 и повече голове на непознат терен Шампионска Лига 2 кръг, сряда 31 юли  АИК Стокхолм 3:2краен резулат  Марибор
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР