Мъри Уокър, британският телевизионен водещ, смятан за гласа на Формула

...
Мъри Уокър, британският телевизионен водещ, смятан за гласа на Формула
Коментари Харесай

На 97-годишна възраст почина Гласът на Формула 1

Мъри Уокър , английският ефирен водещ, считан за „ гласа на Формула 1 “, умря на 97-годишна възраст, съобщи Агенция Франс Прес.
Уокър, взел участие във Втората международна война, се трансформира в икона на Формула 1 в продължение на повече от 30 години като коментатор на BBC и ITV.
Известен със буйния си изказ, до момента в който разяснява, той за първи път предава за Гран При по радио BBC в Силвърстоун през 1949 година
Уокър става постоянен коментатор на Формула 1 през 1978 година и оставя микрофона едвам когато се пенсионира през 2001 година след 52-годишна телевизионна кариера.
" С огромна горест споделяме новината за гибелта на асоциирания член на BRDC Мъри Уокър OBE, " съобщи английският клуб за автомобилни водачи.
" Приятел, същинска легенда в автомобилния спорт, обичаният коментатор на страната и заразителна усмивка. "
От триумфа на Джеймс Хънт през 1976 година над Ники Лауда при проливния дъжд във Фуджи до непрекъснатото съревнование на Айртон Сена с Ален Прост и купата на Найджъл Менсъл през 1992 година, гласът на Уокър бе синоним във Англия на някои от най-запомнящите се моменти от Формула 1.
Когато британецът Деймън Хил взе карирания байрак на Сузука, с цел да завоюва огромната премия на Япония и да стане международен първенец през 1996 година, прочувственият Уокър сподели по време на коментара си: " Трябва да спра, тъй като буца заседна в гърлото ми. "
Уокър приключва Кралския боен лицей Сандхърст и става пълководец на танк Шърман в борбата при Райхсвалд през Втората международна война.
Той напусна армията след войната и в последна сметка се причислява към Би Би Си като коментатор след възходящ интерес към Формула 1 след триумфа на Хънт през 1976 година
През последните си години Уокър се бори със здравословни проблеми.
Формула 1 отдаде респект към паметта на Уокър в обществените медии, като написа в Twitter: „ Изключително тъжни сме да научим, че Мъри Уокър умря “.
 

We are immensely sad to hear that Murray Walker has passed away

His passion and love of the sport inspired millions of fans around the world

He will forever be a part of our history, and will be dearly missed
— Formula 1 (@F1)
" Страстта и любовта му към спорта въодушевиха милиони почитатели по целия свят. Той вечно ще бъде част от нашата история и доста ще ни липсва. "
Макларън, най-успешният английски тим във Формула 1, съобщи: „ Подобно на милиони почитатели на Формула 1, всички ние в Макларън сме надълбоко натъжени от новината, че Мъри Уокър е умрял “.
" Той придвижи нашия спорт до генерации, споделяйки пристрастеността и знанията си с комизъм и примирение. Нашите мисли са с всички, които имаха щастието да го познават. "
Мъри притегли легион от почитатели както поради познанията си за спорта, по този начин и поради цветистите му изявления като: „ Всичко е наред с колата, като се изключи че тя гори! " / БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР