Маргарита Желязкова влиза в общинския съвет на град Енсхеде като

...
Маргарита Желязкова влиза в общинския съвет на град Енсхеде като
Коментари Харесай

Българката Маргарита Желязкова е избрана за общински съветник в Холандия

Маргарита Желязкова влиза в общинския съвет на град Енсхеде като представител на партията " Демократи 66 ". Тя беше на четвърто място в листата на партията, само че с преференции се изкачи до второ.

Маргарита Желязкова става част от общинския съвет на град Енсхеде след локалните избори, които се организираха на 21 март в Холандия. Българката е представител на либерално-центристката групировка " Демократи 66 ", която приключва втора в града, макар че в народен мащаб търпи загуби. Самата Маргарита беше първа жена в листата на партията, на четвърто място, само че посредством преференциален избор гласоподаватели я изпращат на втора позиция.

Доктор Маргарита Желязкова е родена в Пловдив, а през 1990 година отпътува за Съединени американски щати. Завършва висше обучение в Ню Йорк, където учи философия и политология. От 1993 година е в Холандия, а преди 10 години взе участие в основаването на стратегия за образование на учители в университета на Твенте, където преподава и до през днешния ден. Едни от главните ѝ цели са да стимулира повече дами да се включат в политиката, както и да приобщи имигрантските общности в изборния и публичен развой.

Повече за Маргарита можете да прочетете в рубриката ни " Отвъд границите ", където тя ни заведе на виртуална разходка из житейския си път директно преди вота в Холандия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР