Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела Сакскобургготска и Симеон Втори ще присъстват

...
Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела Сакскобургготска и Симеон Втори ще присъстват
Коментари Харесай

Маргарита и Симеон Сакскобургготски отиват на турнира „Царица Маргарита“ във Варна

Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела Сакскобургготска и Симеон Втори ще участват на откриването на 27-то издание на шампионата по художествена гимнастика " Царица Маргарита ", заяви особено за БНР Мая Максимова – механически секретар на надпреварата.

Надпреварата ще се организира на 6 и 7 юли в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна. Заявка за присъединяване са подали гимнастички от 22 страни - Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили и домакините от България.

Това е безспорен връх в историята на шампионата, който води началото си от 1992 година. Досега най-масово е било присъединяване през 1995 и 2006 година, когато са взели участие гимнастички от 17 страни.

Програмата на надпреварата включва два шампионата. Първият е шампионат на ФИГ (Международната федерация по гимнастика) в две възрастови групи - девойки старша възраст и дами.

" По-любопитна е конкуренцията при девойките. Тук на килима ще си дадат среща 30 девойки, като надпреварата ще се организира по схемата, която ще бъде приложена на първия международен шампионат за девойки в Москва. Ще има с изключение на шампионат на уредите и самостоятелен екипен многобой, а с включването и на 6 девически ансамбъла ще се образува и отборно класиране. На процедура варненският шампионат е последна инспекция за девойките преди шампионата на планетата и по тази причина надпреварата се обрисува доста мощно ", разяснява още Мая Максимова. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР