Марешки пак поиска сградата на СДСКомисия от всички парламентарни партии

...
Марешки пак поиска сградата на СДСКомисия от всички парламентарни партии
Коментари Харесай

Правят комисия за новата зала на депутатите

Марешки отново изиска постройката на Съюз на демократичните сили


Комисия от всички парламентарни партии ще направи инспекция до каква степен е стигнало строителството на новата заседателна зала на депутатите. Това реши на днешното си съвещание председателския съвет на Народното събрание.

Новият началник на Народното събрание Цвета Караянчева настояла да има цялостна изясненост до каква степен е докаран градежът. Тя получила уверения от компанията, спечелила търга, че без значение от дългия ремонт на бул. “Дондуков ” заседателната зала в някогашния партиен дом ще е подготвена в период. Това значи до края на август 2018 година Очаква се депутатите да стартират есенната сесия в новата зала.

На председателския съвет шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сложил въпроса дали ВиК мрежата и електроинсталациите, които са доста остарели ще устоят. Попитал и дали няма да стане по този начин, че депутатите да влязат в Партийния дом и да стартират нескончаеми поправки по инфраструктурата на постройката.

До края на януари комисията ще би трябвало да откри дали не е по-добре да бъдат оповестени и публични поръчки за замяна на ел.инсталациите и водопроводите. Ако това се случи преместването на съвещанията ще се забави.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР