Мантрата, че закуската е най-важното хранене (и никога не трябва

...
Мантрата, че закуската е най-важното хранене (и никога не трябва
Коментари Харесай

Ето какво се случва ако пропуснем закуската

Мантрата, че закуската е най-важното хранене (и в никакъв случай не би трябвало да го пропускаме), сме я чували хиляди пъти. Разбира се че организмът се нуждае от сила, с цел да премине от режим "май още дремя " към интензивно начало на деня.
Но в случай че постоянно забравяме за горния съвет, а след това чакаме с неспокойствие обедната отмора, с цел да хапнем въпреки всичко нещо през днешния ден, то дано най-малко сме наясно какво си предизвикваме изцяло умишлено.

Диабет
Редовното пропускане на закуската покачва риска от развиване на диабет вид 2 с 20%. Когато цяла нощ не сме яли и не го създадем и след ставане, а малко по-късно наваксаме с огромно количество храна, това води до нарушавания на глюкозния толеранс и инсулинова устойчивост.

Сърдечни проблеми
Когато пропущаме закуската, сигурно не вършим положително на тялото си. И не, няма значение, че ще одобри избран брой калории по-малко. Когато храненето заран е здравословно, има единствено изгоди от него.
А когато отсъства от ежедневния ни режим, вероятността от сърдечни болести се покачва с 27%. Поне това са открили учени от Харвард.
Като най-вероятна причина за резултата се акцентира стресът, на който е подложен организма, когато го лишаваме от храна. На него той дава отговор с хормонални и метаболитни промени.

Килограми
Във връзка с хормоналните промени, по-вероятно е пропуснатата закуска да се материализира в качени, в сравнение с в свалени килограми. Първо, хората, които закусват, в множеството случаи са поддръжници на здравословния метод на живот и знаят, че би трябвало да го вършат.
И второ - шансът да наваксаме купата с овесени ядки посредством много по-вредни храни преди обед е изцяло действителен. Така че, по-малкото от време на време е повече.

Метаболизъм
Когато хапнем след пробуждане, това разсънва и метаболизма. Обмяната на веществата е задействана и останалата храна, която ще приемем денем, се разгражда по-бързо и по-лесно.

Лош мирис
Да, лишаването от храна може да повлияе и на устната празнина. Обяснението е просто - със закуската подтикваме освен метаболизма, само че и производството на повече слюнка като естествена част от храносмилателния развой, написа Reader`s Digest. А с нея си отиват неприятните ухания, които се носят от устата, даже откакто сме си измили зъбите.

Мозък
Намалените равнища на кръвната захар, които са обезпечени, в случай че пропуснем закуската, работят отрицателно на когнитивните функционалности. А мозъкът е органът в тялото, който има потребност от най-вече сила, с цел да действа.
Със сигурност сме усещали по какъв начин умствената активност може да ни накара да озвереем от апетит. А в случай че не сме задоволили този апетит още след ставане, дано не се чудим след това за какво работата не ни спори и за какво като че ли сме оглупели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР