Манипулират ни! Продавачите трупат пачки, а купувачите ще плачат и

...
Манипулират ни! Продавачите трупат пачки, а купувачите ще плачат и
Коментари Харесай

Тарикати у нас продават имоти на космически цени

Манипулират ни! Продавачите натрупат пачки, а купувачите ще плачат и ще са плебеи до гроб

Къща в Сиена, Италия, се продава за 95 хиляди евро. Тя се състои от 3 спални, кухня, хол с камина, баня с тоалетна, маза, тераса 30m² с хубав аспект. На 95 км е Флоренция, а на 50 км - Средиземно море. Къщата е обзаведена съвършено, по стените са подредени истински картини, написа.

Подобно е ситуацията с цените във Франция, Испания, Португалия, Германия. В прилежаща Турция се продават чудесни парцели и жилища съвсем на половина по-евтини от сходни в България. В добър квартал на Истанбул изцяло обзаведен апартамент от 245 кв. м. в затворен комплекс се продава за 213 хиляди евро.
В Гърция цените са сходни с тези у нас, само че предлаганите парцели като качество и местоположение са надалеч по-привлекателни.

.
Жилище до Сиена, Италия, което е 120 кв. м. и се предлага за 135 хиляди евро

Някакви идиоти, които пълнят медиите с платени участия и изявления, ни манипулират, по какъв начин цените у нас скачали като ужилени поради войната в Украйна, инфлацията, повишаване на някои строителни материали и прочие Това несъмнено го има, само че надалеч не и в размера, за който ни приказват наглеците от строителния отрасъл и организациите за парцели. Картелът е явен. Изкуствено поддържат високи цени, на хората се внушава, че е най-добре по време на рецесия да влагат в недвижими парцели. Никой не приказва за ниското качество на осъществяване, за скапаните материали, вложени в строителството, за калпавото планиране и осъществяване, за неуредиците по собствеността, тежестите на строителни компании и компании продавачи.

Дори в Съединени американски щати, в огромни градове или в квартали и селища до тях се продават съвършени къщи и парцели с всички вероятни екстри и обзавеждане на цени от 60 до 300 хиляди $. На такава цена в България се оферират същински съборетини, къщи с клозети на двора, незавършени жилища в огромните градове и прочие имотни недоразумения.

Лъжат ни! Но не са отговорни строителите и търговците, част от които от години са в редичките на милионерите и олигарсите, а всички наивници, които теглят заеми като малоумни, продават каквото имат в провинцията на безценица и купуващи каквото им попадне в София, единствено и единствено да станат столичани или да обезпечат идващите генерации. Страшна дивотия и примитивизъм.

В сегашната рецесия тарикатите продавачи, ще изпързалят идиотите купувачи – едните ще натрупат пачки, другите ще плачат и ще са плебеи до гроб.

Трябва малко и ум.

*На фотографията: Българско имотно предложение на неуместна цена...
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР