Манипулациите са характерни за света, в който живеем. Някои индивиди

...
Манипулациите са характерни за света, в който живеем. Някои индивиди
Коментари Харесай

Как да разпознаем манипулаторите и да ги неутрализираме

Манипулациите са присъщи за света, в който живеем. Някои човеци си служат с власт и връзки, с цел да манипулират другите. В реалност всеки ден се натъкваме на тази форма на прочувствено изнудване. Манипулаторите употребяват избрани способи на държание, с цел да въздействат върху непознатите мисли, усеща и дейности. Жертвите не всеки път могат да ги разкрият и мнозина налапват въдицата, като разрешават на манипулаторите да им се размине. Obekti.bg изброява тактиките, присъщи за майсторите на операциите, с помощта на които можем да ги разобличим.

Залъгват ви с ласкателства

Манипулаторите нормално са наясно, че преди да яхнеш коня, би трябвало да го погалиш. Отначало се държат с вас прелестно - ласкаят ви и се пробват да ви покажат, че общуването с вас им доставя същинско наслаждение. Това е първата крачка. След като манипулаторът ви е убедил какъв необикновен човек е, той се пробва да ви омае с чара си. И даже от време на време да се усъмните, манипулаторът постоянно ще откри метод да ви подсети, че не може да мислите неприятно за човек, който е толкоз приказен. 

Обявяват се за съдници на живота ви

Без въобще да ви познава, манипулаторът внезапно се трансформира във ваш „ нравствен лидер “. Дава ви препоръки и цитира метафизичен сентенции. Нарежда ви какво да вършиме малко по малко. Ако не го послушате, ви укорява, че сами сте си отговорни, задето сте се провалили, като не сте спазвали препоръките, които ви е давал толкоз великодушно. Истинският другар в никакъв случай не ви споделя какво да вършиме, а ви оказва помощ сами да намерите решение, освен това изцяло безкористно. Хората, които ви обичат, желаят да сте свободни, а не подвластни.

Те са изкусни оратори и постоянно сменят тематиката

Майсторите на операциите чудесно владеят изкуството на езика. Използват цветисти и високопарни изречения и постоянно разполагат с неочакван и остроумен мотив, даже да е издигнат върху неистини. Например, когато желаят да ви създадат смешни в очите на близките, те споделят: В този костюм приличаш на пингвин. Ако се обидите, допълват: Извинявай, не знаех, че си толкоз сензитивен! За тях обстановката постоянно е печеливша. Те са майстори да изкарват другите идиоти.

Най-добрата отбрана е нападението

Класически образец е мъжът, хванат от брачната половинка си в невярност. Когато дамата размаха обвинително хотелската сметка, която е намерила в джоба на панталона му, той се вбесява и стартира да й крещи, задето го шпионира и се рови във движимостите му. Изнася дълга лекция за нуждата от доверие в една връзка и за това какъв брой е значимо да се зачита персоналното пространство на другия. Накрая брачната половинка се усеща отговорна, че е била толкоз „ контролираща “, и даже го моли за амнистия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР