Манифестацията на децата премина от училището Св.св. Кирил и Методий“

...
Манифестацията на децата премина от училището Св.св. Кирил и Методий“
Коментари Харесай

Созопол отбеляза 24 май 2024 г. с голямо празнично шествие

Манифестацията на децата мина от учебното заведение „ Св.св. Кирил и Методий “ по созополските улици до площада пред храма

С огромно празнично шествие, в което участваха учебни заведения и детски градини от цялата община, Созопол означи светлия празник 24 май.

„ Върви народе възродени, към светли съдбини върви! С книжовността, таз мощ нова, съдбините си ти възобнови “. С този химн през днешния ден честваме 24 май – Деня на славянската книжовност. Но през днешния ден, навръх този празник, бих споделил, че честваме най-силното си оръжие. И това не са бомби, ракети или самолети. Това е силата на писаното слово. То ни е помогнало във всички епохи на тъма, в които сме изпадали в нашата хилядолетна история, да оцелеем и да се съхраним като народ. Скъпи съграждани, цветущ празник! “

Това бяха думите с които кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев  се обърна към жители и посетители, които се събраха на празника в Амфитеатъра на концерт, проведен от НЧ „ Отец Паисий “.

Преди това шествието на децата мина, огласявано от духова музика и придружавано от отец Димитър, от учебното заведение „ Св.св. Кирил и Методий “ по созополските улици до площада пред храма, който носи същото име. Там децата, които носиха венец с цветовете на българското знаме, окичиха иконата на Светите братя с него.

В празника участваха кметът Тихомир Янакиев, зам.-кметът Андрей Николов, ръководителят на Общинския съвет Станимир Андонов, кметът на Черноморец Росен Деспов, общински съветници, общественици.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР