Маневрите трябваше да покажат чрез демонстрация на сила в Централна

...
Маневрите трябваше да покажат чрез демонстрация на сила в Централна
Коментари Харесай

НАТО приключи днес най-големите военновъздушни учения в историята си

Маневрите трябваше да покажат посредством проява на мощ в Централна и Източна Европа единството на страните-членки на Алианса, по-специално пред евентуални закани, идващи от Русия.

 

Искахме да покажем, че 25 разнообразни страни могат да работят дружно още от първия ден и успяхме, съобщи командващият немските военновъздушни сили Инго Герхарц.

 

Тези маневри, координирани от Германия и наречени " Въздушен бранител 23 ", събраха към 250 летателни машини от 25 страни членки и сътрудници на НАТО, измежду които Япония и Швеция.

 

Близо 10 000 души участваха в тези маневри, предопределени по-специално да укрепят ваимодействето сред страните членки и сътрудниците и отбраната против дронове и крилати ракети при положение на офанзива против градове, летища или пристанища на територията на Алианса.

 

Ученията бяха цялостен триумф, освен в тактически проект, само че и във връзка с организацията. От 2000 планувани по време на ученията полети 1800 се реализираха, разясни той  и дефинира това като рекорден % на осъществени полети по време на този жанр маневри.

 

Тези военни учения на НАТО бяха замислени през 2018 година частично в отговор на съветската анексия на Крим, осъществена през 2014 година и задачата им беше да са тип гаранция за източния фланг на алианса, макар че те не са ориентирани " персонално към никого ", обявиха представители на немските военновъздушни сили при представянето на ученията.

 

Но тези маневри целяха и да изпратят обръщение, по-специално на Русия, изясни посланичката на Съединени американски щати в Германия Еми Гътман.

 

Бих била доста сюрпризирана, в случай че един международен водач, включително и Путин, не си вземе записка какво приказват тези учения за духа на този Алианс и какво значи силата на този Алианс, сподели дипломатката, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Ученията провокираха по-малко нарушавания на въздушния трафик от предстоящото, разгласи немският министър на превоза Фолкер Висинг.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР