Мандатът, който беше даден на БСП, е третият, последният, кризисният.

...
Мандатът, който беше даден на БСП, е третият, последният, кризисният.
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не могат да се предпоставят никакви бъдещи коалиции спрямо това кой се яви на лидерската среща

„ Мандатът, който беше даден на Българска социалистическа партия, е третият, последният, спешният. Ние одобряваме този мандат като финален късмет към всичките политически партии. Именно по тази причина поканихме всички политически водачи на парламентарно показаните партии, с цел да обсъдим дали имат предпочитание и виждане, че би трябвало да има държавно управление или не. От тези всички знаете кои са се явили. Но това не значи, че може да се предпоставят някакви бъдещи обединения “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в предаването „ Неделя 150 “ по  БНР.
„ Ние не можем да разясняваме това, което се случи в ГЕРБ и няма по какъв начин да повлияем на въпросите, които имат другите партии, освен ГЕРБ. Нека не се вършат внушения, които са безусловно безпредметни и няма учредения, на които да се изяснява една такава коалиция “, прикани социалистът.
„ Нашето предпочитание беше да върнем мандата още в понеделник, само че от президентството имат някакви съображения за това и са насрочили дата за връщане на мандата във вторник “, уточни още Проданов.
„ Ние протегнахме ръка към всички, които са в Народното събрание. Нашата концепция беше не да предпоставяме червени линии, които разделят политическите партии. Ние прегледахме политическите стратегии на всички партии в Народно събрание, поставихме четири примерни въпросa, които сплотяват всички и са извънредно значими за България “, сподели националният представител от левицата и добави, че съгласно него е било належащо да се образува спешен кабинет с избран период на деяние, който да одобри бюджет за 2023 година, както и стратегиите и законите, които са нужни за Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна и други значими за България въпроси преди да се отиде на нови избори.
По думите на депутата от левицата, към момента е извънредно рано да се разяснява допустима настройка за сформиране на държавно управление при идните избори. Няма причина обаче да има подозрения по отношение на позицията на Българска социалистическа партия, безапелационен бе Проданов: „ Българска социалистическа партия постоянно е била поредна и е изпълнявала това, което е обещавала преди изборите – както за съдружни формати и за взаимоотношение, по този начин и за политиките, тъй като в действителност те са най-важни. Българска социалистическа партия е потвърдила, че това, за което се бори, когато е в съпротива – го извършва, когато е във властта и има опция да го прави “.
Социалистът приказва и по тематиката за идните локални избори: „ Доказали сме, че в локалната власт Българска социалистическа партия има извънредно мощни специалисти и потвърди извънредно положителни резултати. Знаете, че предходната година в държавното управление приехме безплатните детски градини и ясли, само че това е реалност отдавна в общини, в които кметове на Българска социалистическа партия ръководят. Местната политика е извънредно значима, оказва извънредно огромно въздействие върху живота на хората. Българска социалистическа партия и нейните кметове са потвърдили, че знаят и могат по какъв начин да ръководят общините. Ще се отнесем извънредно съществено към изборите “, акцентира Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР