Мандарините са полезни плодове, особено през зимата. Обикновено след консумация,

...
Мандарините са полезни плодове, особено през зимата. Обикновено след консумация,
Коментари Харесай

Приложенията на мандариновата кора, за които дори не подозирате

Мандарините са потребни плодове, изключително през зимата. Обикновено след консумация, ние избираме да изхвърлим мандариновите кори в коша за отпадък. Но знаете ли, че те имат своите приложения и преимущества?

1) Подправете супата си от червен фасул

Разбира се, самата чорба от червен фасул към този момент е задоволително добра, с цел да ѝ се насладите. Но можете също да го придвижите на идващото равнище, като употребяват една или две лентички сушени кори от мандарина в супата. Помага за възстановяване на усета на аления фасул с елегантна цитрусова нотка.
8 изненадващи изгоди за здравето ни от мандарините
По тип и усет мандарините наподобяват на портокалите, само че като се изключи че са по-малки, те се белят по-лесно. Ето и 8 от техните изгоди за нашето зд...
Прочети повече
2) Подобрете своя чай

Сварете чая си както нормално. След това сложете малко сушени кори от мандарина в него. Това ще накара чая ви да ухае свежо

3) Използвайте ги за печене

Като се има поради естествената наслада и лют усет на мандарините, можете да ги употребявате за вашите потребности за печене. Може да бъде всичко - от торти и бисквитки до мъфини и самун. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смелите корите с кухненски робот или кафемелачка.

4) Добавете лют усет към вашия приготвен ориз
Многобройните изгоди на мандарините
Мандарините може да са по-малки по мярка от портокалите, само че те са няколко пъти по-богати на витамини, минерали и антиоксиданти като ви...
Прочети повече
Знаете ли, че има няколко неща, които можете да извършите, с цел да овкусите белия си ориз? Например, можете да сложите малко сушени кори от мандарина към ориза по време на процеса на варене.

5) Използвайте ги за маринати с подправки

Изсушените мандаринови кори са задоволително универсални за обогатяване на вашите месни и зеленчукови ястия. Те също по този начин служат като идната най-хубава опция при положение, че ви свършат кората от лайм или лимон. Просто ги смелете в прахообразна форма благодарение на мелница за подправки или кухненски робот. След това можете да употребявате този прахуляк за маринати или сухи подправки върху зеленчуци или меса като печено говеждо, пилешко, агнешко, преди готвене или печене във фурната. Това ще придаде на вашите месни и зеленчукови ястия цитрусов усет.

6) Превърнете ги в домакински скраб за тяло

Изсушените кори от мандарина не са лимитирани единствено за разнообразни храни и питиета. Работата е там, че мандарините са изключително богати на витамин А, С и Е и също по този начин имат антиоксидантни свойства. Също по този начин се споделя, че усъвършенства здравето на кожата, като покачва тонуса на кожата, както и понижава резултатите от петна, фини линии и бръчки. Ето за какво мандариновите кори могат да се употребяват като домакински скраб за тяло. Достатъчно е да настържете две кори от мандарина, да добавите 1/2 до 1 чаша захар и 1/2 чаша кокосово масло. Сложете ги дружно в купа, до момента в който всичко се разбърка добре и прехвърлете домашния си скраб за тяло в стъклен съд с херметическо затваряне.  Можете да го масажирате нежно върху кожата си в продължение на най-малко 5 до 10 минути, преди да го измиете с вода. Съвет: Ако е допустимо, използвайте органични кори от мандарина.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР