Манчестърските Сити и Юнайтед ще се изправят в поредното издание

...
Манчестърските Сити и Юнайтед ще се изправят в поредното издание
Коментари Харесай

Време е за Дерби! Сити приема Юнайтед


Манчестърските Сити и Юнайтед ще се изправят в следващото издание на дербито на града.

Воденият от Гуардиола отбор на Сити остана единственият в шампионата, който няма проваляне от началото на акцията след загубата на Тотнъм от Арсенал в лондонското дерби. „ Небесносините “ могат да съкратят на точка задатъка на „ артилеристите “ при триумф против Юнайтед, само че изпитват проблеми против противника в последните си семейства. Преди тимът да реализира дубъл последния сезон след триумфи с 2:0 на „ Олд Трафорд “ и с 4:1 на „ Етихад “, Юнайтед бе взел две следващи гостувания против градския конкурент за състезание за първи път от 2010-а насам.

Общата статистика сочи, че двата състава са изиграли 187 мача между тях във всички шампионати, като Юнайтед имат 77 победи, Сити са с 57, а 53 дуела са приключили наедно.

Ерик загар Хаг започва мъчно престоя си отпред на „ алените дяволи “, инкасирайки две следващи провали, само че е в серия от четири поредни триумфа по-късно, в това число нанасяйки единственото проваляне на водача в класирането Арсенал. Нидерландецът бе безапелационен на конференцията си преди мача, че тимът му се изправя против Манчестър Сити, а не против Ерлинг Холанд, който започва по колосален метод престоя си, вкарвайки 11 гола в седем турнирни мача.

„ Гражданите “ няма да могат да разчитат за дербито на Джон Стоунс, който ще отсъства евентуално две седмици поради проблем с подколянното сухожилие. Лятното попълнение Калвин Филипс е също в лазарета след претърпяна интервенция на рамото. От другата страна, Рашфорд и Антони Марсиал възобновиха тренировки за Юнайтед, само че Хари Магуайър ще пропусне конфликта заради контузия. Аут са и продължително контузените Аксел Туанзебе и Брандън Уилямс.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР