Манчестър Юнайтед спечели 2:0 отложеното си домакинство на Брайтън от

...
Манчестър Юнайтед спечели 2:0 отложеното си домакинство на Брайтън от
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо отново вкара, Юнайтед прекърши Брайтън

Манчестър Юнайтед завоюва 2:0 отсроченото си домакинство на Брайтън от 18-ия кръг на Висшата лига. „ Червените дяволи “ най-накрая записаха победа след три следващи равенства 1:1.

Първото попадение в дуела беше дело на Кристиано Роналдо, който откри головата си сметка през новата 2022-а година. Дълбоко в добавеното време Бруно Фернандеш оформи крайния резултат. Няколко минути, откакто Кристиано се разписа, Брайтън остана с човек по-малко, откакто Люис Дънк беше изпъден с пряк червен картон.

С триумфа манчестърци се изкачиха до четвъртото място в класирането с актив от 43 точки, до момента в който „ чайките “ са 9-и с 33.

Първата опция в мача се откри пред гостите в 5-ата минута. Якуб Модер стреля рисково, само че Давид де Хеа се беше позиционирал добре, с цел да направи избавяне.

Секунди по-късно Джейдън Санчо можеше да изведе Ман Юнайтед напред в резултата, само че Роберт Санчес отговори на Де Хеа с ослепително избавяне.

Малко по-късно отдалечен удар на Паскал Грос беше блокиран. Очаквано или не „ чайките “ създаваха по-добрите голови шансове. В 39-ата минута Якуб Модер беше изведен на чиста стрелкова позиция, само че Де Хеа съумя да избие в ъглов удар.

В началото на втората част Ман Юнайтед съумя да поведе. Брайтън сбърка при изнасянето на топката и я подари на Кристиано Роналдо. Португалецът проби в наказателното поле и преодоля с лекост Санчес за 1:0.

Малко по-късно обстановката за гостите се утежни внезапно, защото останаха с човек по-малко на терена. Люис Дънк извърши жестоко нарушаване. Последва интервенция на ВАР и основният арбитър го изгони с пряк червен картон.

С числено предимство Ман Юнайтед владееше топката, надлежно Брайтън нямаше доста шансове за гол.

В 71-вата минута Кристиано пресече едно подаване и пусна към Бруно Фернандеш, само че халфът пропусна от чиста позиция. Пет минути по-късно двамата си размениха функциите, като този път нападателят не съумя да се възползва от златна опция за гол. Пет минути по-късно двамата си размениха функциите, като този път нападателят не съумя да се възползва от златна опция за гол.

Дълбоко в добавеното време Ман Юнайтед въпреки всичко стигна до втори гол, с който направи успеха си малко по-убедителна. Бруно Фернандеш приключи скоростна контраофанзива, преодолявайки Санчес за 2:0.

В идващия постоянен кръг от британския шампионат „ алените дяволи “ гостуват на Лийдс, до момента в който Брайтън посреща Бърнли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР