Манчестър Юнайтед победи с 4:3 след продължения Ливърпул в четвъртфинален

...
Манчестър Юнайтед победи с 4:3 след продължения Ливърпул в четвъртфинален
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед е на полуфинал след невероятен обрат срещу Ливърпул

Манчестър Юнайтед победи с 4:3 след продължения Ливърпул в четвъртфинален конфликт от шампионата за Купата на Англия. Двубоят опълчи най-титулуваните тимове на Острова, които зарадваха публиката на „ Олд Трафорд “ с изключителна драма и цели 7 гола. В постоянното време срещата приключи 2:2. В воин за домакините се трансформира Амад Диало, който вкара победното попадение в 120-ата минута на срещата.

След последния съдийски сигнал победоносно ръце подвигнаха домакините, които се причислиха към Ковънтри, носителя на трофея Манчестър Сити или Челси на полуфиналите на конкуренцията.

Домакините поведоха в резултата на стадион „ Олд Трафорд “. Кевин Келъхър избави шут на Алехандро Гарначо, само че Скот Мактоминей се разписа от непосредствена непосредственост при добавката. Мърсисайдци последователно заиграха по-уверено в напред във времето и справедливо стигнаха до поврат преди почивката.

Възпитаниците на Юрген Клоп загатнаха за офанзивната си мощност още в 37-ата минута, когато гол на Ватару Ендо бе анулирано поради засада на Мохамед Салах. Гостите означиха две попадения в границите на три минути. Алексис МакАлистър изравни с компактен удар в близкия ъгъл, а в добавеното време на първата част Мохамед Салах приключи обрата. Египтянинът се трансформира в първия футболист с гол в пет следващи гостувания на Манчестър Юнайтед.

След почивката Антони се появи в игра и възвърне равенството в 87-ата минута. Бразилецът стреля по земя в долния ляв ъгъл. В ответната офанзива пък удар Харви Елиът се отби от лявата греда.
В последна сметка дуелът се реши след две продължения, където драмата беше цялостна.

В последната минута на първото продължение Харви Елиът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крайници на Кристиан Ериксен и стана неспасяема за вратаря Онана - 3:2 за отбора на Клоп.

В 112-ата минута Юнайтед още веднъж се върна в мача. Нунес сбърка при изнасянето на топката и домакините направиха бърза контраофанзива, като топката доближи до Рашфорд, който стреля остро в левия ъгъл за следващото тъждество.

В последните секунди на продължението, когато към този момент и двата отбора чакаха дузпите, Ливърпул сбърка при корнер и това даде опция на Манчестър Юнайтед да направи последна офанзива. Топката стигна в краката на резервата Амад Диало, който с диагонален удар с левия крайник направи 4:3 и изправи на крайници " Олд Трафорд ". Амад смъкна фланелката си в насладата си, като това му донесе втори жълт картон, като той бе изпъден от терена в оставащите секунди.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР