Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър изиграха фантастичен мач помежду си,

...
Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър изиграха фантастичен мач помежду си,
Коментари Харесай

В спиращ дъха трилър: Ман Ю и Тотнъм не се биха след канонада от събития

Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър изиграха приказен мач между тях, само че не съумяха да се победят на „ Олд Трафорд “, завършвайки 2:2 в извънреден дуел от най-високото равнище на футбола в Англия. Не може елементарно да се каже кой повече би трябвало да съжалява за пропуснатата опция за победа, откакто и двата тима нацелиха гредите на противника, а също по този начин сътвориха куп положения пред двете порти.

Иначе, Расмус Хойлунд даде превес на „ алените дяволи “ с гол още в третата минута, но Ричарлисон смълча домакините с изравнително попадение четвърт час по-късно. Маркъс Рашфорд спря доста дълга своя серия без маркиран гол на „ Олд Трафорд “ в 40-ата минута, а 51 секунди след подновяването на второто полувреме Родриго Бентанкур за повторно изравни резултата за „ шпорите “.

Точката не трансформира събитията към двата тима в класирането на Висшата лига. Лондонският отбор остава в подножието на Топ 4 и е с 40 точки, до момента в който Ман Юнайтед е седми с 32 точки. Четвъртият Арсенал също е с 40 точки, но „ артилеристите “ са с мач пасив.

 /  / 

 

Дуелът на " Олд Трафорд " стартира в зашеметяващо движение, а в третата Родриго Бентанкур центрира в наказателното поле на домакините, само че Андре Онана улови. Той незабавно пусна вдясно за Гарначо, който продължи за Бруно Фернандеш. Капитанът на " алените " дяволи потегли да се надиграва в наказателното поле с бранители на " шпорите ", а след рикошет кълбото се озова у Расмус Хойлунд. Датският нападател си нагласи на левия крайник и с извънредно мощен удар матира Викарио за втория си гол през сезона във Висшата лига - 1:0.

В осмата Кристиан Ериксен достави от ъглов удар към Маркъс Рашфорд, който стреля от сложна обстановка, а топката мина настрана от вратата, защитавана от Гийермо Викарио. Минута по-късно Педро Поро проби през средата и стреля, само че след рикошет в Джони Еванс се видя елементарно избавяне от Андре Онана.

Малко по-късно Тотнъм бе близо да отговори на позволени гол. Тимо Вернер беше оставен свободен на далечната греда и стреля с глава, а Еванс със своята продължи за ъглов удар. След него последва удар от Бентанкур, само че от голлинията защитата на " алените дяволи " почисти.

Тотнъм съумя да изравни резултата в 19-ата минута, когато лондончани извършиха ъглов удар. Топката беше атакувана от Ричарлисон, а никой от Ман Юнайтед не скочи с бразилеца, който с глава пласира във вратата на Онана - 1:1.

След 30 минути игра Дестън Удоджи и Алехандро Гарначо влязоха в единоборство в наказателното поле на лондончани. Аржентинският футболист на " алените дяволи " падна на терена, искайки дузпа, но Джон Бруукс остави играта да продължи без да дава углавен удар. Шест преди края на първата част Рашфорд пое отляво и опита да откри Хойлунд. Той не стигна топката, само че зад него Дестън Удоджи опита да почисти, само че за негово благополучие съумя да прати топката в левия непряк дирек на Викарио. 

Минута по-късно обаче Ман Юнайтед още веднъж излезе напред в резултата, откакто след повече от 14 часа футбол на " Олд Трафорд " Маркъс Рашфорд се разписа. Той комбинира с Хойлунд на двойнов  наказателното поле на Тотнъм и отстрани Педро Поро, след което с акуратен изстрел по земя не остави никакви шансове на Викарио - 2:1.

В заключителните секунди на първото полувреме Оливър Скип даде отличен пас вляво за Тимо Вернер. Той се надигра с Диого Далот и шутира с левия крайник, само че надалеч от очертанията на вратата на Ман Юнайтед. В добавеното време " алените дяволи " оцеляха след корнер. Кристиан Ромеро се настройки да стреля след корнер и изпревари Коби Мейо и с глава от близко нацели мощно напречната греда на Онана. След това последва удар от отдалеченост на Хойберг, който отлетя настрана.

Точно 51 секунди след подновяването на играта бяха нужни на Тотнъм а изравни резултата. Тимо Вернер пое вляво и видя Родриго Бентанкур, а Ериксен и Фернандеш не го съпроводиха, след което аржентинецът насочи доста мощен удар в близкия ъгъл на Онана, който се оказа беззащитен - 2:2.

Срещата продължи двуостро сред двата тима. В 62-ата минута влезлият като запаса Скот МакТомини насочи доста рисков удар от междинна отдалеченост, само че топката не навести вратата на Викарио. Постепенно " алените дяволи " изчакваха набези при контраакции, до момента в който Тотнъм също не понечваше да се втурва в всеобщи офанзиви. В 85-ата минута Постекоглу пусна в игра новия защитник, който дойде от Болоня - Раду Драгушин. 

В добавеното време на срещата домакините изпуснаха голям късмет да поведат за трети път в срещата. Алехандро Гарначо видя чудесно Скот МакТомини в наказателното на Тотнъм, а шотландецът беше напълно непокрит. Ударът му от няколко метра с глава обаче отиде над напречната греда.

FT /

1:0 Хойлунд 3' 

1:1 Ричарлисон 19'

2:1 Рашфорд 40'

2:2 Бентанкур 46'

Манчестър Юнайтед:  24 Онана, 8 Фернандеш, 10 Рашфорд, 11 Хойлунд, 14 Ериксен, 17 Гарначо, 19 Варан, 20 Далот, 29 Уан-Бисака, 35 Еванс, 32 Мейноо

Мениджър: Ерик загар Хаг

Тотнъм Хотспър:  13 Викарио – 23 Поро, 17 Ромеро, 37 Ван де Вен, 38 Удоджи, 5 Хойбиерг, 30 Бентанкур, 4 Скип, 22 Джонсън, 9 Ричарлисон, 16 Вернер

Мениджър: Ангелос Постекоглу

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР