Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 0:3 в

...
Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 0:3 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ситуацията за Юнайтед става много сложна - 3:0 за Сити

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 0:3 в първи полуфинален конфликт сред двата отбора за Карабао къп. Бернардо Силва откри за гостите с прелестен удар в 17-ата минута, а в 32-ата Риад Марез усили.

Двубоят е с начален час 22:00 и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим срещата онлайн. В уеб страницата ни може да намерите също видео от всеки един гол и всяка противоречива обстановка от „ Олд Трафорд”.

В срещата през днешния ден за първи път в шампионата ще бъде употребена системата за видеоарбитраж.Реваншът е на 29 януари.

В другия полуфинал един против различен се изправят тимовете на Лестър и Астън Вила.

-

Мачът на „ Олд Трафорд” стартира с лек териториален превес за отбора на гостите, които в първите няколко минути владееха топката в по-големи интервали от срещата. Футболистите на домакините избраха да работят на контраофанзива, като при една от тях в 7-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен чудесно отдясно, само че центрирането му не откри негов съотборник на метри от голлинията.

Постепенно играчите на Манчестър Сити доста увеличаваха процентното си притежаване на топката, разигравайки най-вече в центъра на терена и организирайки постепенни офанзиви към вратата на Давид Де Хеа.

Именно при едно такова нахлуване, отборът на Пеп Гуардиола съумя да изненада стража на домакините. Кайл Уокър полови на десния фланг и комбинира с най-близкия до себе Бернардо Силва, който с няколко докосвания настройки топката на левия си крайник и с ювелирен удар по диагонала заби топката под напречната греда, оставяйки Де Хеа беззащитен.

Голът несъмнено стъписа домакините и внесе спомагателен безпорядък в играта им. Рахийм Стърлинг на два пъти опитва шанса си, само че изстрелите му бяха блокираните.

Никой обаче не съумя да спре Риад Марез в 33-ата минута, когато усили преднината на гостите. Бернардо Силва получи в центъра на терена и с доста прецизен пас съумя да изведе алжиреца, който излезе очи в очи с Де Хеа и откакто с лекост преодоля испанеца, прати топката в празната врата за 2:0. Това бе едвам вторият прецизен удар за Сити в мача, който докара и до втори гол.

МАНЧЕСТЪР ЮН – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3

0:1 Бернардо Силва 17', 0:2 Риад Марез, 0:3 Андреас 39' (авт)

Стадион: „ Олд Трафорд”

Рефер: Майк Дийн

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Джоунс, Линдельоф, Уилямс, Фред, Андреас, Джеймс, Лингард, Рашфорд, Грийнуд

Резерви: Ромеро, Дало, Марич, Чонг, Гомес, Мата, Марсиал

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Отаменди, Фернандиньо, Менди, Родриго, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Бернардо, Стърлинг

Резерви: Едерсон, Жезус, Агуеро, Силва, Кансело, Фодън, Е.Гарсия

Мениджър: Пеп Гуардиола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР