Манчестър Сити се върна на върха във Висшата лига след

...
Манчестър Сити се върна на върха във Висшата лига след
Коментари Харесай

Сити би мъчно Саутхемптън, Борнемут изненада Вила

Манчестър Сити се върна на върха във Висшата лига след 1:0 над Саутхемптън. Успехът пристигна след ранен гол на Ерлинг Холанд.

Норвежецът се разписа още в петата минута с 11-ото си попадение за сезона. И по всичко изглеждаше, че светците ще отнесат тежка загуба. Комбинацията от упорита отбрана и няколко пропуща на Холанд обаче направиха мача нервозен до края. Саутхемптън обачене съумя да изравни и остава със единствено една извоювана точка. За последно, като тогава те даже съумяха да се спасят.

Сити пък записа 32-и мач без загуба във Висшата лига. Последното проваляне на тима на Хосеп Гуардиола беше от на 6 декември. Сити има 23 точки, две повече от Ливърпул и пет повече от Вила. Ливърпул обаче е с мач по-малко.

Иначе Вила през днешния ден изпусна да вземе три точки против Борнемут и стигна единствено до 1:1. Борнемут се избави от загуба с последния удар в мача – Еванилсон вкара в 96-ата минута. При това с едвам деветото си допиране до топката. Иначе отлични изяви за Борнемут имаше и аварийният вратар Марк Травърс. Той игра като титуляр едвам за повторно през сезона поради контузия на Кепа Арисабалага.

Иначе Астън Вила поведе в 76-ата минута посредством Рос Баркли. През първото полувреме гол на Джон Макгин беше анулиран от ВАР поради това, че топката е била отвън игра.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР