Манчестър Сити се върна на върха, Брентфорд разби Челси на Стамфорд Бридж

...
Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във
Коментари Харесай

Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига, след като победи Бърнли с 2:0 като гост в мач от 30-ия кръг на шампионата. По-рано днес "гражданите" бяха изместени от челото от Ливърпул след 10-та поредна победа на мърсисайдци, но след това възпитаниците на Пеп Гуардиола не сбъркаха и взеха трите точки от гостуването си на "Търф Моор".
Стърлинг се отличи с две асистенции на "Търф Моор"
Двубоят започна отлично за Сити, които поведоха в резултата още в петата минута със страхотен гол от воле на Кевин Де Бройне след асистенция на Рахийм Стърлинг. В 25-та минута Илкай Гюндоган удвои преднината на гостите след ново подаване на Стърлинг отдясно. До края на двубоя шампионите доминираха и допуснаха едва един точен удар към своята врата.

След този успех Манчестър Сити вече има 73 точки, една повече от Ливърпул, като двата тима са в яростна битка за титлата. Бърнли остава в зоната на изпадащите с актив от 21 точки, на четири от спасителната черта.

На "Стамфорд Бридж" Брентфорд шокира Челси и разби "сините" с 4:1. След нулево първо полувреме домакините поведоха в 48-та минута с топовен изстрел от далечно разстояние на Антонио Рюдигер, но играчите на Томас Франк отговориха впечатляващо и нанизаха четири гола в следващите 40 минути - два на Витали Янелт и по един на Кристиан Ериксен и Йоан Вис. Това бе първи гол на Ериксен за новия му отбор, както и първа победа на Брентфорд над Челси от 1939-та година насам. С тази победа "пчелите" се изкачиха до 14-то място в класирането с 33 точки, докато Челси остава на трета позиция с 59 точки.

Останалите резултати:

Брайтън - Норич 0:0

Лийдс - Саутхемптън 1:1

Уулвърхемптън - Астън Вила 2:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР