Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига след

...
Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига след
Коментари Харесай

Манчестър Сити детронира Реал Мадрид и се класира за финала в Шампионската лига

Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига след победа с безапелационното 4:0 вкъщи против 14-кратния притежател на трофея Реал Мадрид.

Първата среща преди седмица приключи наедно 1:1 и първанецът в шампионата от предишния сезон отпадна, до момента в който британският клуб резервира шансове за требъл – купа и купа в Англия и успех в най-силното интернационално клубно съревнование в света.

Превъзходството на британския първенец през първата част беше голямо. В 13-ата минута Ерлинг Холанд от няколко метра с глава не съумя да се разпише, а вратарят Тибо Куртоа с тяло съумя да попречи на топката да премине голлинията. Осем минути по-късно още веднъж Холанд с глава стреля чудесно, само че Куртоа се разтегна и мазета кълбото.

В 23-ата минута Кевин де Бройне изведе Бернардо Силва и и той със мощен удар откри резултата в дуела на „ Етихад “.

В 35-ата минута отдалечен шут на Тони Кроос се отби в напречната греда зад вратаря на домакините Едерсон. „ Небесносините “ значително взеха решение изхода от дуела след ново попадение на Силва, който се разписа с глава при добавка по-малко от 120 секунди по-късно.

Втората част стартира доста по-спокойно, а Едерсон избави удар на Дейвид Алаба в 51-ата минута. Малко повече от 20 минути по-късно Илкай Гюндоган технично изведе Холанд самичък в наказателното поле, само че ударът на норвежеца беше отбит от Куртоа в корнер.

В 76-ата минута Мануел Аканджи стреля с глава след центриране от фаул, а Едер Милитао си вкара автогол в опит да отбие топката.

Седем минути преди приключване на постоянното време Едерсон отби рисков шут на Карим Бензема, а крайното 4:0 беше завършено от Хулиан Алварес, който беше изведен на голова позиция от Фил Фоудън в спомагателното време на мача.

Отборът на Манчестър Сити, който може да победи с купата в Англия още в края на тази седмица, доближи до общо втори край в Лигата в клубната си история, след провалянето си против Челси през 2021 година. Мениджърът на „ небесносините “ Пеп Гуардиола има късмет за реализира втори требъл кариерата си, откакто победи си с три купи с отбора Барселона през 2009 година.

На финала в Истанбул през юни Сити ще се изправи против Интер Милано. Отборът от Манчестър взе реванш за отпадането си против Реал Мадрид на полуфиналите през предишния сезон.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР