Манчестър Сити отново победи градския си съперник Манчестър Юнайтед. Тимът

...
Манчестър Сити отново победи градския си съперник Манчестър Юнайтед. Тимът
Коментари Харесай

Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 3:0 в дербито от 10-ия кръг на Висшата лига

Манчестър Сити още веднъж победи градския си противник Манчестър Юнайтед. Тимът на Пеп Гуардиола с 3:0 в дербито от 10-ия кръг на Висшата лига. В воин за първенците се трансформира Ерлинг Холанд с двата си гола.

Той записа и асистенция за гола на Фоудън. Така Холанд към този момент разполага с 47 попадение в границите на 45 дуела във Висшата лига, откакто се причисли към “гражданите ” преди началото на предишния сезон. В днешния дуел Холанд се трансформира и в играча в британския хайлайф, който е достигнал най-бързо до 20 попадения при гостувания - в границите на 23 срещи.

Срещата стартира равностойно и домакините на няколко пъти пропуснаха да изведат Маркъс Рашфорд на положителни позиции, а в 19-ата минута вратарят им отрази рисков изстрел на Джак Грийлиш.

В средата на първото полувреме Расмус Хойлунд задържа в наказателното поле Родри и след интервенция на системата ВАР бе отсъдена дузпа за Сити. Ерлинг Холанд бе безмилостен от бялата точка и откри резултата в 26-ата минута.

Юнайтед бързо можеше да отговори, защото скоро след гола точно Хойлунд се измъкна от защитата на гостите и излезе самичък против Едерсон. Датчанинът опита да преодолее вратаря, само че си затвори ъгъла.

В последните секунди на първата част пък Едерсон отрази майсторски мощен шут на Скот Мактомини, след което Онана направи запаметяващо се двойно избавяне против Холанд.

Скоро след паузата обаче норвежкият нападател бе открит по подобен метод, с центриране от Бернанрдо Силва, с цел да засече с глава и да удвои резултата в 49-ата минута.



В 69-ата пък Рашфорд можеше да понижи, откакто получи страховит извеждащ пас и овладя чудесно на гърди, след което стреля по диагонала, само че топката мина на сантиметри от страничната греда. Отговорът на Сити пристигна едвам 2 минути по-късно, когато Холанд се озова самичък против Онана, само че вратарят на домакините блесна с следващо ужасно избавяне.

Десет минути преди края на постоянните 90 обаче той бе беззащитен. Холанд можеше да оформи втория си хеттрик в градското дерби, само че вместо това подаде на Фил Фоудън, с цел да постави той точка на разногласието – 3:0.

Така завърши серията на Юнайтед от 3 победи и тимът остана с 15 точки на 8-о място във краткотрайното класиране, до момента в който Сити има 24 в своя актив, с колкото е и вторият Арсенал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР