Манчестър Сити и Ливърпул слагат точка на спорта за титлата

...
Неделният ден ще даде развръзка на изключително оспорваната битка за
Коментари Харесай

Неделният ден ще даде развръзка на изключително оспорваната битка за титлата в Англия през този сезон. За втори път в рамките на четири сезона Манчестър Сити и Ливърпул влизат в последния кръг от кампанията с една точка разлика, като подобно на 2019-та година "гражданите" отново държат съдбата си в свои ръце.

Сити посреща Астън Вила на "Етихад" със знанието, че победа ще означава втора поредна шампионска титла. В същото време Ливърпул е домакин на Уулвърхемптън и ще търси успех срещу "вълците", комбиниран с грешка на "гражданите". Любопитното е, че мърсисайдци ще чакат услуга от една от най-големите си легенди - Стивън Джерард - който в момента е начело на Вила. Ако бирмингамци стигнат до равенство на "Етихад", то Ливърпул ще може да празнува с титлата при успех над Уулвс.

Финалният ден на Висшата лига ще даде отговорите на още два въпроса. Тотнъм и Арсенал са в битка за четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига. "Шпорите" са гости на последния в класирането Норич Сити и равенство ще им е достатъчно за топ 4, тъй като те имат две точки преднина пред Арсенал и 15 гола предимство в головата разлика. От своя страна "артилеристите" трябва да вземат домакинството си на Евертън и да чакат загуба на градския си съперник.

Бърнли и Лийдс Юнайтед ще определят последния изпадащ, като двата тима са с еднакъв брой точки, но головата разлика на Бърнли е по-добра. Това означава, че тимът трябва да спечели същия брой точки като Лийдс, за да си осигури оставане в елита. Бърнли е домакин на Нюкасъл, докато Лийдс гостува на Брентфорд.

Всички мачове от кръга започват в 18:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР